Expositie tekeningen van Heleen Goutbeek

HARDENBERG - Vanaf heden t/m eind december zijn bij De Koppel tekeningen van Heleen Goutbeek te zien. De tekeningen zijn gedurende de openingstijden van De Koppel te bekijken. Heleen is geboren in het prachtige Vechtdal, namelijk in Dalfsen. Van jongs af aan groeide zij op met al het moois wat daar in de natuur te vinden is. De aandacht hiervoor was "met de paplepel ingegoten", doordat haar vader, Ab Goutbeek zich altijd bezighield met de flora en fauna langs de Vecht. Als kind al ging ze mee op vlinderjacht of op zoek naar andere bijzondere vondsten, zoals de mierenleeuw.

Met de tekeningen laat Heleen zien hoe prachtig alles in de natuur is en dat we daar heel erg zuinig op moeten zijn. Door verschillende teken- en schildercursussen te volgen, ontdekte zij allerlei materialen en technieken om al dat moois vast te leggen. Zo werkt Heleen met aquarelpotloden, acrylinkt en acrylstiften. Peuters en kleuters willen graag de wereld ontdekken. Wat zou het mooi zijn dat ze opgroeien met aandacht voor de natuur! Vanuit deze gedachte is Heleen aan het tekenen gegaan en zijn de boeken Fogul en Kriebul ontstaan. In het boek Fogul kunnen kinderen allerlei vogels ontdekken en in Kriebul komen ze allerlei insecten en andere beestjes tegen. Om het voor kinderen aantrekkelijk en herkenbaar te maken, zijn niet alleen de dieren getekend, maar is er iets vrolijks toegevoegd uit hun eigen leven. De teksten van Atty van Lenteren maken de boeken compleet. De originele tekeningen van beide boeken zijn nu te bekijken bij natuuractiviteitencentrum De Koppel te Hardenberg.  Meer informatie op www.heleengoutbeek.nl

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523 273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

  • Bron: De Koppel