Zevenklapper S.V. Nieuweusen

NIEUWLEUSEN - Zaterdagmiddag was S.V. Nieuwleusen gastheer op sportpark het Klaverblad. Na het onfortuinlijke gelijkspel van de week ervoor mocht het aantreden tegen LTC uit Assen. De formatie uit Assen, ontstaan in 1947 als speeltuinvereniging Langedijk Talmastraat Combinatie, kwam met 3 punten in haar bezit naar Nieuwleusen. In de spits maakte Joey Nieukoop zijn competitie basisdebuut. De spits, overgekomen van SVI uit Zwolle, was voldoende hersteld van een schouderblessure. Na de overtuigende 5-0 overwinning van het tweede elftal ging het publiek er eens goed voor zitten! Onder leiding van de jonge scheidsrechter Bas Nigro, werd er om 14.30 afgetrapt! Vanwege de week van de scheidsrechter werd hij voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje gezet.

S.V. Nieuwleusen speelde de eerste minuten geconcentreerd en scherp wat direct tot een kans voor Joey Nieukoop leidde. Zijn schot ging helaas net naast het doel van keeper van de Veen van LTC. De elf van Nieuwleusen bleven met veel druk naar voren spelen en dat resulteerde na 13 minuten in de terechte 1-0 voorsprong. Joey Nieukoop schoot voortreffelijk met zijn linker binnen, na te zijn aangespeeld door Reinier Meijerink. Met deze vroege voorsprong op zak ging S.V. Nieuwleusen op zoek naar meer doelpunten. De zeer goed spelende Reinier zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en tekende met een uitstekend schot voor de 2-0. Direct na dit moment kwam Nieuwleusen ook op 3-0, wederom was Reinier bij deze goal betrokken. Hij verlengde een diepe bal op Joey, die dit keer niet de korte hoek uitzocht maar in de lange hoek weer het net vond! Nog altijd was de honger naar doelpunten niet gestild, nog voor rust kwam Nieuwleusen op een meer dan verdiende 4-0 voorsprong. Joey ontfutselde de bal van LTC verdediger Nieuwenhuis en stuurde Roy in t Veld weg. Vervolgens kwam de bal via Thomas Koobs bij de volledig vrijstaande Reinier, die simpel 4-0 kon aantekenen. LTC kon duidelijk niet mee in het tempo van S.V, Nieuwleusen en liep de gehele eerste helft achter de feiten aan. Bij de spaarzame momenten dat ze wel op de helft van Nieuwleusen kwamen was de verdediging, weer onder leiding van Roy Bollemaat goed bij de les en stichtte de ploeg uit Assen weinig tot geen gevaar.

In tegenstelling tot trainer Jeroen Elzinga had trainer de Jong van LTC genoeg redenen om zijn elftal op meerdere posities aan te passen. Zo probeerde LTC nog iets van de tweede helft te maken. Het was duidelijk dat LTC de opdracht had gekregen iets fysieker te gaan spelen. Dit leidde tot een kans in de 55e minuut, een schot van Uineken van LTC werd goed gepareerd door Roy van Leussen. De meer fysieke manier van spelen leidde ook tot een gele kaart voor de 36 jarige routinier Buist. Nieuwleusen ging onverstoorbaar verder en met een soms ongrijpbare Thomas Koobs op zoek naar meer doelpunten. Hierbij hanteerde de goed leidende jonge scheidsrechter Nigro een aantal maal prima de voordeelregel.

Voordat Nieuwleusen verder zou werken aan het doelsaldo kwam LTC eerst nog op 4-1. Op een diepe bal van LTC kwam Roy van Leussen net te laat zijn doel uit en zo kon Dolfing makkelijk de ere goal voor LTC maken. Met drie verse krachten in het veld behield Nieuwleusen het betere van het spel. Bas Evenboer, Stijn Hoekstra en Sander Hoekstra kwamen in het veld voor Joey Nieukoop, Tom

Huizingh en Roy in t Veld. De vijfde goal voor Nieuwleusen liet even op zich wachten maar het was Kris Tinholt die, na een vrije trap van Thomas Koobs, schitterend in één keer binnenschoot en de 5-1 op het bord zette. S.V. Nieuwleusen heeft laten zien conditioneel prima in orde te zijn en via goals van Stijn Hoekstra en Reinier Meijerink werd de stand naar 7-1 getild. Wegens buitenspel ging de vierde goal van Reinier niet door en bleef het bij een zevenklapper voor S.V. Nieuwleusen.

Vol vertrouwen kan S.V. Nieuwleusen uitzien naar de volgende wedstrijd, uit tegen Noordscheschut. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

• Bron: S.V. Nieuwleusen