Foto's: Gerrit Heine

BEERZERVELD - De eerste nederlaag van Mariënberg dit seizoen, 1-2 verlies tegen Hardenberg’85. In het eerste bedrijf verzuimden de Westerparkbewoners opzichtig om meer afstand te nemen na de razendsnelle 1-0 voorsprong. Jammer, een bal op de paal, een schot net voorlangs. Het had de nekslag kunnen betekenen voor de blauwen van Hardenberg’85. Het was net allemaal niet bij de roodzwarten van trainert Wouter Tabbers. Alles was goed op het Westerpark afgelopen zaterdag. Het fonkelnieuwe tenue met veel oog voor details oogde veel lof voor iedereen die erbij betrokken was. Een fonkelnieuw mediateam met twee leuke dames, Lian en Tess, die onze Instagram account van nieuw elan voorzagen. e van de ploeg van trainer Harold Muis en verschalkte ook Tim Pekkeriet, 1-0. Lekker hoor. Maar zoals gezegd, het was net allemaal niet bij de thuisploeg.

Mariënberg was in de eerste 45 minuten kampioen kansen verprutsen. De roodzwarten hadden moeten rusten met minimaal 3 goals voorsprong. Het zou hen opbreken in de resterende 45 minuten in de tweede helft. Amper begonnen of de gelijkmaker lag al achter Thijs. Berend Weiden schoot raak in de rebound, 1-1 na 46 minuten.

Mariënberg staat nog steeds bij de eerste drie. Zaterdag wacht Voorwaarts. Een heuse kraker, de nummer 1 tegen de nummer 3.

• Bron: Alfred Dorgelo