Aan de Slag met Veilige en Vitale Vakantieparken

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg zet zich in voor de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid op vakantieparken, met speciale aandacht voor parken waar de situatie minder goed is, zoals vakantiepark De Haar in Balkbrug. Het doel is om de vakantieparken in de gemeente Hardenberg veilig en vitaal te houden.

In de gemeente Hardenberg bevinden zich meer dan 40 vakantieparken, waaronder campings en parken met recreatiewoningen. Uit een onderzoek van vorig jaar blijkt dat de situatie op de meeste vakantieparken goed is en dat deze voornamelijk voor recreatie worden gebruikt. Echter, er zijn gevallen van illegale bewoning in recreatiewoningen geconstateerd.

Leefbaarheid en Veiligheid

Er zijn enkele parken met recreatiewoningen waar de situatie minder rooskleurig is. Deze parken worden vaak niet meer voor recreatie gebruikt en huisvesten soms kwetsbare mensen met problemen. De gemeente richt zich eerst op vakantiepark De Haar in Balkbrug om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren.

Vitale en Veilige Vakantieparken

Deze inspanningen maken deel uit van het project Vitale en Veilige Vakantieparken. Dit project richt zich op het behoud en de verbetering van de recreatieve functie van vakantieparken in de gemeente Hardenberg. Er wordt ook aandacht besteed aan het handhaven van de regels omtrent permanente bewoning van recreatiewoningen en het ondersteunen van kwetsbare bewoners. Hierbij wordt gekeken naar het woonbeleid en de mogelijkheden voor alternatieve huisvesting.

Samenwerking

De gemeente Hardenberg werkt in dit project samen met de politie, de Veiligheidsregio IJsselland, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken van de provincie Overijssel.

Voor meer informatie over het project en de voortgang, kan contact worden opgenomen met de gemeente Hardenberg.

  • Bron: gemeente Hardenberg