Hardenbergse scholen strijden tegen elektronisch afval

HARDENBERG - Vier basisscholen uit Hardenberg doen tot en met 17 oktober mee met de E-waste Race. Het project is donderdag 19 september officieel begonnen op basisschool De Regenboog in Slagharen, waar wethouder Werner ten Kate aanwezig was. De vier scholen strijden vier weken lang tegen elektronisch afval, dat ook wel e-waste wordt genoemd. De kinderen proberen zoveel mogelijk klein elektronisch afval te verzamelen, zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Zo helpen ze om minder afval te maken!

De scholen die meedoen in Hardenberg zijn: CBS De Wiekslag in Bruchterveld, KC De Koningsberger in Bergentheim, OBS De Regenboog in Slagharen en KC De Groen in Dedemsvaart. Woont u dichtbij een van deze scholen? Dan kunt u tot en met 17 oktober gemakkelijk en gratis uw oude elektronische apparaten thuis laten ophalen. Dit kunt u doen door uw apparaat online aan te melden op www.ewasterace.nl

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker of plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, een kapotte waterkoker, een defect mobieltje, maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s horen niet bij e-waste en mogen niet ingeleverd worden. Kunt u de batterijen uit uw apparaten halen? Doe dit dan voordat u ze inlevert.

U kunt helpen!

Door uw oude elektronische apparaten apart in te leveren, voorkomt u dat schadelijke stoffen in het milieu komen. Ook hoeven er dan minder grondstoffen uit de aarde gehaald te worden. De E-waste Race maakt het makkelijk: leerlingen halen uw oude apparaten thuis op en brengen ze naar een inzamelpunt. De kinderen verdienen punten door opdrachten te doen over minder kopen, hergebruiken en repareren van apparaten. Ook krijgen ze punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje!

Lever uw oude apparaten dus online in! Als dank krijgt u kortingscodes voor duurzame producten, zoals koptelefoons van Repeat en producten van Build Your Own Robot (BYOR).

  • Bron: gemeente Hardenberg