Foto’s: Dook van Gils

 

OMMEN - Een bijzonder afscheid van een gewaardeerde collega en bestuurder. Dinsdag 24 september jl. nam wethouder Bart Jaspers Faijer officieel afscheid van de gemeente Ommen.

De laatste werkdag van de vertrekkend wethouder begon met een afscheidsmoment voor de ambtelijke organisatie. Gemeentesecretaris Jan Blaauw greep dat moment aan om op ludieke wijze nog wat laatste ambtelijke adviezen mee te geven.

Om 14.00 uur was er een extra raadsvergadering die volledig in het teken stond van het afscheid van wethouder Jaspers Faijer. Er volgden mooie woorden van collega-wethouder en locoburgemeester Leo Bongers. Hilbert Moerman (fractievoorzitter PvdA en nestor van de raad) sprak Jaspers Faijer nog eenmaal namens de gemeenteraad toe. Namens college en gemeenteraad ontving de wethouder een prachtig schilderij van Ommen aan de Vecht.

Bekijk hier de extra raadsvergadering terug

Na afloop van de raadsvergadering was er een afscheidsreceptie voor genodigden, waaronder veel bestuurlijke relaties uit de regio. Ook inwoners sloten daarna aan om de wethouder nog een keer de hand te schudden. Burgemeester Hans Vroomen, Marleen Hemstede (fractievoorzitter ChristenUnie) en Martijn Dadema (gedeputeerde van de Provincie Overijssel) stonden allen op hun eigen manier stil bij de integere en afgewogen bestuursstijl van wethouder Jaspers Faijer.

Onder toeziend oog van familie en overige aanwezigen sprak Jaspers Faijer zijn dankbaarheid uit om ruim zes jaar lang in en voor Ommen te hebben mogen werken.

Op woensdag 2 oktober wordt Bart Jaspers Faijer geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Urk.

 

  • Bron: gemeente Ommen