Foto's: Gerrit Heine

BEERZERVELD - Was het nou wel of geen buitenspel? Het was het discussiepunt afgelopen zaterdag op het Westerpark, wat later wilde een semi-Avereester mij in de trein van Mariënberg naar Hardenberg het tegendeel laten beweren. Kijk je door een roodzwarte bril zeg je scherp gevlagd van de assistent. Heel Avereest voelde zich bestolen. Het duel was fijn, niet altijd even goed maar een gelijkspel had misschien de verhoudingen binnen het veld beter weergegeven. Avereest zei ook terecht, als er iemand had moeten winnen waren jullie het. Echter, de scheidsrechter besliste na wijs beraad met de grensrechter anders. De grensrechter was overtuigd van een buitenspelsituatie, dat vertelde hij ook de man in het zwart. 

Mariënberg had de wedstrijd in het eerste bedrijf moeten beslissen. De tweede helft was misschien voor Avereest zonder uitgespeelde kansen. Het deksel bijna op de neus in de slotfase. De gele kaart was terecht voor Hendri Hofsink maar hij had ook zijn tweede moeten hebben. Die kreeg hij niet en Hofsink werd snel gewisseld om nader onheil te voorkomen. Wie de strijd heeft gezien weet genoeg. Mariënberg zat afgelopen zaterdag aan de goede kant van de score.

Voetballend was het stukken beter dan vorige week. Trainer Wouter Tabbers moest noodgedwongen door mutaties weer enkele wijzigingen doorvoeren. Maar het gaf de roodzwarte burger wel moed. Tuurlijk ging niet alles goed, soms helemaal verkeerd maar er staat een jong elftal wat wil leren van de fouten een week eerder. Dat was wederom de winst. Collin Bouwhuis opende de score in het eerste bedrijf, 1-0. Na 90 meer spannende dan goede minuten bleek het ook het eindresultaat te zijn.

  • Bron: Alfred Dorgelo