Groene Speelplaats OBS 't Kompas Officieel Geopend

DEDEMSVAART - Woensdagmorgen 25 september werd het vernieuwde, groene schoolplein van obs 't Kompas in Dedemsvaart feestelijk geopend."Na maanden van plannen, ontwerpen, overleggen en het verzamelen van materialen, zijn we in het voorjaar echt begonnen met de vernieuwing en vergroening van ons schoolplein," vertelt een enthousiaste leerkracht Janine Schipper.Hoveniersbedrijf Ebbers nam de leiding in dit project, met de hulp van vele ouders en vrijwilligers. Het resultaat: een prachtig groen plein.

Cheque van 5000 euro van Rabobank

De officiële opening werd bijgewoond door wethouder Ten Kate en de heer Meeuwisse van de Rabobank. Namens het Rabobank Coöperatief Dividend overhandigde de heer Meeuwisse een cheque van 5000 euro. Na de toespraken van de wethouder en andere genodigden, openden de heer Meeuwisse en wethouder Ten Kate het plein officieel door een nieuwe waterpomp in werking te stellen. Hierdoor dreef een bal door het water naar de finish, onder aanmoediging van de leerlingen.

Sponsorloop

Na het officiële gedeelte vond een sponsorloop plaats. De leerlingen hadden volop sponsoren gevonden en stonden te trappelen om te beginnen. Onder begeleiding van meester Sven, de vakleerkracht bewegingsonderwijs, startten de jongste leerlingen als eerste. Vervolgens was het de beurt aan de bovenbouw, die hun uiterste best deden om zoveel mogelijk rondes te lopen."Het geld dat met de sponsorloop is opgehaald, zal ingezet voor nieuwe ontwikkelingen schoolplein. Foto's: Vechtdal/Media

p1100363