Warm afscheid van vrijwilligers Tafeltje dekje

DALFSEN - Op 24 september werden alle maaltijdbezorgers die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om tafeltje dekje mogelijk te maken, bedankt voor hun waardevolle inzet. Ruim 50 jaar lang heeft Rosengaerde met veel genoegen en de hulp van vrijwilligers warme maaltijden verzorgd voor de mensen die daar gebruik van wilden maken. Met de komst van het nieuwe verpleeghuis wordt deze service op 30 september overgenomen door Gotink maaltijdenservice. Hoewel Rosengaerde afscheid heeft genomen van de maaltijdbezorgers, brengen zij nog steeds de maaltijden rond. Maar dan als vrijwilliger van Stichting maaltijd bezorging Noord-Salland.

Onder het genot van een drankje werden de vrijwilligers persoonlijk bedankt door bestuurder Margot Seip. Zij vroeg hen vooral zichzelf een applaus te geven, want zonder de inzet van de vrijwilligers had Tafeltje Dekje nooit zo succesvol kunnen zijn. Waar in 1972 dit initiatief begon met het maken van warme maaltijden voor enkele mensen die thuis zorg nodig hadden en je dit bij de wijkverpleegkundige moest aanvragen, maken vandaag de dag gemiddeld 240 mensen per dag gebruik van een maaltijd. En niet alleen door de bewoners van Rosengaerde, maar ook elders in Dalfsen.

Rosengaerde is dan ook erg blij dat Gotink deze service overneemt. Een echt familiebedrijf dat samen met de vrijwilligers dit mooie initiatief doorzet.

Vrijwilligers voor de andere activiteiten

Ondanks het afscheid van de vrijwilligers die rijden voor tafeltje dekje, blijven we gelukkig ook heel veel vrijwilligers gewoon nog zien in de andere activiteiten waarvoor zij zich inzetten. Vrijwilligers ervaren de samenwerking bij Rosengaerde als warm en prettig. Dat blijkt wel uit één van de oudste vrijwilligers van Rosengaerde, Wim Goos, die als sinds 2006 met zijn vrouw (86) een route rijdt om maaltijden rond te brengen. Vrijwilligers zijn voor Rosengaerde enorm waardevol. Zij maken het mogelijk voor de bewoners om extra activiteiten te ondernemen zoals bijvoorbeeld het fietsen op de Duofiets, samen boodschappen doen, spelletjes doen of koffiedrinken. Wilt ook van betekenis zijn en heeft u een hobby die u graag met anderen deelt, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op om te zien wat de mogelijkheden zijn. Contact opnemen doet u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Bron: Rosengaerde