Foto's: Gerrit Heine

BEERZERVELD - VV. Mariënberg wist zaterdag verrassend te winnen van een beter spelend Juventa’12. Volgens de kenners een favoriet voor de titel in de 4e klasse D.

Na dik zes minuten konden alle bespiegelingen van de thuisploeg in de welbekende ijskast. Even daarvoor kopte aanvoerder Dennis van der Veen nog de 1-0 van de doellijn. Hierbij ontsnapten de Westerparkbewoners aan een vroege achterstand in Wierden. Maar de daaropvolgende aanval leidde voorzichtig Waterloo in voor Juventa’12. De doelman van dienst kwam geheel onnodig buiten zijn zestien en kegelde ouderwets onze Wesley Willems compleet van zijn roodzwarte sokken en kon vertrekken. Eenvoudig ging het niet de resterende 84 minuten tegen 10 man.  De rust bewaren, simpel voetballen lukte vaker niet dan wel. Al snel wist Wesley de score te openen, hij maakte in de 11e minuut de 0-1. Het was soms alle hens aan dek. Met meer geluk dan wijsheid overleefde het jonge elftal de dadendrang van de thuisploeg. Een prachtige assist van Brian Lamberink stelde Wesley Willems in staat om zijn tweede van de middag te maken. Met zijn afronding was niks mee.

Voetballend was het allemaal beter voor elkaar bij de thuisploeg maar het draait om het spelletje nog altijd om doelpunten maken. Juventa scherpte de zeis maar kon het kaf niet van haar koren scheiden. De tijd tikte langzamerhand weg in het voordeel van de gasten. Invaller Stefan Potgieter parkeerde zijn inzet nog op de lat maar even later deed Colin Bouwhuis wel het net bollen. Zijn 0-3 in de slotfase was het definitieve nekschot. Niet verwacht, toch kreeg Mariënberg de volle buit.

• Bron: Alfred Dorgelo