Informatiebijeenkomst Smaakverandering bij kanker

OMMEN/HARDENBERG - Op dinsdagavond 1 oktober wordt in het Vechtgenotenhuis een bijeenkomst georganiseerd voor mensen die in behandeling zijn voor kanker of de behandeling hebben gehad. Start 19.00 - 21.00 uur (inloop 18.45 uur) 

Wanneer je vanwege kanker chemotherapie of bestraling krijgt, kan je smaakbeleving ingrijpend veranderen of zelfs verdwijnen. Wat je vóór de behandelingen prima smaakte, kan nu een vreemde bijsmaak hebben. Wat zoet is kan bitter smaken, sommige gerechten herken je niet meer aan hoe jij de smaak nu ervaart.  Zelfs per dag kan het anders zijn. Veranderde smaakbeleving kan je belemmeren om goed en met plezier te eten. Juist in de periode van ziek zijn en behandelingen is goede voeding zo nodig om je conditie op peil te houden. Wat is smaak? Hoe ga je om met veranderde smaakbeleving?  En wat kun je zelf doen om, met je veranderde smaak, toch goed en smaakvol te eten en drinken. 

In deze bijeenkomst gaan we hier nader op in en geven we handvatten om hiermee om te gaan. 

Bijzonderheden 

Het is aan te raden dat de partner mee komt om goed te kunnen begrijpen wat de impact is en met elkaar praktische tips en ervaringen uit te wisselen over het omgaan met een veranderde smaakbeleving. Wanneer er geen partner is, kun je uiteraard ook een vriend/vriendin meenemen of alleen deelnemen. Deelname is gratis. De Informatiebijeenkomst is bedoeld voor maximaal 16 personen: acht patiënten plus acht naasten. 

Locatie 

Vechtgenotenhuis, Beerzerweg 5d, Ommen 

Aanmelding 

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via een emailbericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  • Bron: Vechtgenotenhuis