Koninklijke onderscheiding voor Albert Santman

HARDENBERG - De heer Albert Santman uit Hardenberg kreeg donderdagochtend 19 september een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg reikte de onderscheiding uit bij de Stichting Industrieproject Voor Elkaar in Almelo.

Mijnheer Santman is mede-oprichter van Stichting Industrieproject Voor Elkaar in Almelo. Hij werkt er sinds 1994 als projectleider/bedrijfsleider. En begeleidt mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het doel is dat zij weer een betaalde baan krijgen. 

Een onmisbare schakel

Naast zijn werk voor de Stichting is de heer Santman er ook in zijn vrije tijd actief om mensen te begeleiden en te helpen. De Stichting is zijn levenswerk. Hij inspireert ook anderen om zich in te zetten voor hun naasten die het minder goed hebben. En is een onmisbare schakel tussen de kandidaten en het werk. Ook de inzet die de heer Santman laat zien in zijn werk als projectleider/bedrijfsleider is uniek en buitengewoon. 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op 19 september nam de heer Santman afscheid van de Stichting. Na 30 jaar gaat hij met pensioen. Tijdens zijn afscheid werd hij door burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg in het zonnetje gezet voor zijn inzet voor Stichting Industrieproject Voor Elkaar. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  • Bron: gemeente Hardenberg