VINKENBUURT - Organisatoren Gerben Buiter uit Balkbrug en Willem van de Veen uit Noordhorn, samen met meer dan 20 enthousiaste vrijwilligers, kijken tevreden terug op de tweede editie van het Volvo Oldtimer Truck Weekend in de Vinkenbuurt. Het evenement, dat een groot aantal bezoekers trok, telde maar liefst 120 deelnemers uit binnen- en buitenland. Deze liefhebbers kwamen naar de Vinkenbuurt om hun bijzondere voertuigen te laten bewonderen, waaronder een aantal zeer unieke Volvo-trucks.

Volgens Gerben Buiter is het evenement vrij uniek in Europa. "Er zijn maar weinig organisatoren die zich exclusief richten op Volvo-trucks van specifieke series, allemaal gebouwd vóór 1995," legt hij uit. "Dit geeft ons evenement een speciaal karakter en trekt een divers publiek van zowel eigenaren als bewonderaars van deze klassieke trucks."

De deelnemers en bezoekers konden genieten van een breed scala aan oldtimer trucks, variërend van de Volvo F10 tot de iconische Volvo F16. De diversiteit en de zeldzaamheid van sommige van deze voertuigen maakten het evenement extra bijzonder. Niet alleen de deelnemers waren enthousiast, ook de toeschouwers genoten volop van de mogelijkheid om deze indrukwekkende machines van dichtbij te bekijken.

Het evenement werd op gepaste wijze afgesloten met een groot truckersbal. Het muzikale duo Harten 10 uit Dalfsen zorgde voor een feestelijke sfeer, waardoor het weekend op een hoogtepunt eindigde. Zowel de organisatoren als de deelnemers kijken al uit naar een volgende editie wellicht over twee jaar, waarmee het Volvo Oldtimer Truck Weekend langzaam maar zeker een vaste waarde lijkt te worden in de wereld van oldtimer truck-evenementen. Foto's: Vechtdal/Media

https://youtu.be/jEd6QG3wqY8

 

p1100132p1100134p1100145p1100148

4o