Activiteiten bij de Koppel Hardenberg

Informatieavond Isoleren, doe het zelf!

Op donderdag 26 september organiseert natuuractiviteitencentrum De Koppel in samenwerking met de gemeente Hardenberg en DOC33 een informatieavond over het zelf isoleren van de woning. De informatieavond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

De gemeente Hardenberg heeft -onder voorwaarden- een mooie subsidieregeling voor het isoleren van woningen. Dat kunt u laten doen, maar als u handig bent, kunt u zelf aan de slag! Ook zonder subsidie is het zelf doen voor veel inwoners een goede optie. Het aanbrengen van isolatie zal in veel gevallen geen probleem zijn. Maar er zijn wat betreft isolatie veel keuzes op het gebied van materialen en bevestiging. En een flink aantal do’s en don’ts, wil het verzette werk niet teleurstellend uitpakken. Geïnteresseerd? Meld u dan snel aan voor deze avond. Dat kan via 0523 273388 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fruitpersdag bij De Koppel in Hardenberg op 28 september

Fruit persen - Fruit determineren - Fruitbomen snoeien. Op zaterdag 28 september aanstaande is iedereen van harte welkom op de fruitpersdag bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. De Huiskamp Sapmobiel uit Welsum is vanaf 09.00 uur aanwezig. Om te zorgen dat er een constante aanvoer is, met minimale wachttijden, is opgave van te voren noodzakelijk! Eén persing duurt 30 minuten. Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 0523 273388. Geef door of vermeld in de mail je naam, adres en telefoonnummer en een schatting van het aantal kilo’s fruit dat je wilt laten persen op 28 september.

Repair Café Hardenberg

Heeft u iets wat u wel graag gemaakt zou zien, zoals kleding, apparatuur of andere kleine spullen? De vrijwilligers van Repair Café Hardenberg zitten op zaterdag 28 september voor u klaar bij natuuractiviteitencentrum De Koppel te Hardenberg. Inloop tussen 13.00 en 15.00 uur.  Voor informatie tel. 0523 273388 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook eens op www.dekoppel.com en www.repaircafe.org.

  • Bron: de Koppel