Vol programma jubilerend Akousate

DALFSEN – Akousate start na een druk zomerprogramma met een open deur repetitie in de Week van alle kunsten. Het koor luidt hiermee een drukke periode in met als hoogtepunt haar voorbereiding op het jubileumjaar in 2025, het 45-jarig bestaan!

Het interkerkelijk gospelkoor uit Dalfsen zal op 23 mei 2025 haar jubileumconcert houden en zet alle deuren open voor gastleden die het koor willen versterken. Tijdens de WAK kan laagdrempelig worden geluisterd en eventueel al worden meegezongen. Akousate oefent de komende tijd het kerstrepertoire – met onder meer medewerking aan de Kerstnachtdienst in de grote Kerk Dalfsen. Naast dit gebruikelijke repertoire start ook het oefenprogramma voor het jubileumconcert.

Op vrijdagavond repeteren we waarbij wij zowel Engels- als Nederlandstalige liederen zingen waarbij we door de piano worden begeleid. Zo nu en dan wordt de muzikale begeleiding uitgebreid met onder meer viool, gitaar en drums. Of wordt er juist á capella gezongen. Bert Bootsma uit Zwolle dirigent van Akousate. Deze muzikale duizendpoot begeleidt het koor al meer dan 25 jaar. Akousate – ‘hoort’ of ‘luistert’ - heeft haar wekelijkse repetitieavond op de vrijdag, van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Polhaarweg 34 te Dalfsen.

Dat Akousate niet stil zit en ook meer doet dan zingen blijkt haar zomeractiviteiten. Buiten de jaarafsluiting in juni zijn de leden druk geweest met de dropverkoop en de perenplukactie in de polder. Dit heeft mede geleid tot een mooie sponsorbijdrage aan Stichting Vechtgenotenhuis. Tijdens de warme ontvangst in het Vechtgenotenhuis werd de cheque overhandigd. Het Vechtgenotenhuis bestaat voornamelijk uit giften waardoor de cheque goed tot haar recht komt.

Mocht je interesse hebben om met ons mee te zingen? Kom gerust een keer vrijblijvend kijken, luisteren en eventueel meezingen. Jong en oud is van harte welkom. Zowel op projectbasis als voor vast koorlid. Wil je eerst meer informatie, kijk dan eens op onze website www.akousate.nl 

  • Bron: Akousate