DALFSEN - De raadsvergadering van maandag 2 september was een bijzondere voor de gemeente Dalfsen. In een feestelijke ceremonie werd de 11-jarige Lela Dijsselhof uit Dalfsen officieel geïnstalleerd als de vierde kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen.

Met de woorden: "Ik beloof mij de komende tijd als kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen in te zetten voor een nog mooiere gemeente Dalfsen", nam Lela de verantwoordelijkheid op zich om gedurende het schooljaar 2024-2025 deze speciale rol te vervullen.

De inhuldiging vond plaats in een volle raadzaal, waar Lela - ook onder toezien van haar gehele klas - symbolisch de ambtsketen kreeg omgehangen door waarnemend burgemeester Rikus Jager en oud-kinderburgemeester Laure Veldman. Met een glimlach sprak Lela haar plannen en ambities uit voor de komende periode: "Ik ben heel enthousiast om als kinderburgemeester aan de slag te gaan! Ik heb veel ideeën, zoals inclusieve speeltuinen, een opruimdag voor scholen in Dalfsen en het aanpakken van onveilige punten in Dalfsen.” Lela staat ook zeker open voor andere ideeën en wil graag betrokken zijn bij alles wat er in de mooi gemeente Dalfsen speelt.

De ceremonie van de installatie is terug te kijken op gemeenteraaddalfsen.nl

thumbnail kinderburgemeester lela dijsselhof2233