Expositie Gerrit Houtschild
Gerrit Houtschild expositie

DALFSEN – De Dalfser fotograaf Gerrit Houtschild heeft maandag 2 september 2024 zijn expositie opengesteld in de grote zaal van Natuurboerderij Lindehoeve. In deze expositie laat hij prachtige natuurfoto’s zien die hij o.a. in Canada en de Verenigde Staten heeft gemaakt. Ook zijn er bijzondere foto’s van dichter bij huis.

Een echte natuurliefhebber dat is Gerrit Houtschild en hij maakt prachtige foto’s. Dalfsenaar Gerrit fotografeert en is vrijwilliger van Natuurmonumenten. Hij geeft regelmatig excursies zo gaf hij in het voorjaar aan kinderen uitleg over de Bij. De fotograaf wil met zijn beelden en verhalen de liefde voor de natuur overdragen. De expositie bestaat uit foto’s van dichtbij huis en ook van ver weg zoals beren, orka’s, walvissen en zeearenden.

Eén prachtige foto van Bryce Canyon hangt boven de blauwe kast. Het lijkt bijna een schilderij. Terwijl Gerrit de expositie aan het inrichten is vertelt hij erover: “Als je dit wilt fotograferen moet je heel vroeg opstaan. Je krijgt dit alleen bij opkomende zon dan wordt het allemaal heel vurig. Vooraan zie je wit zand en dat is echt wit en die boom in het midden is meters hoog. Het is daar zo immens groot, daar kun je je geen voorstelling van maken.” Bij elke foto in de expositie heeft Gerrit een beschrijving gemaakt. Want wist je dat je een walvis kunt herkennen aan zijn staart? De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Natuurboerderij.

Laat u verrassen en ga deze expo bekijken tijdens openingsuren van de Lindehoeve, Koesteeg 4 in Dalfsen.

  • Bron: Natuurboerderij Lindehoeve