Junne RTV Vechtdal
Junne / foto RTV Vechtdal

OMMEN - Het deel van de Vecht tussen de stuwen Junne en Mariënberg is tot vrijdagavond 6 september 18.00 uur gestremd voor vaarverkeer. Ook de sluizen Junne en Mariënberg zijn dan gesloten. Dit vanwege herstelwerkzaamheden aan stuw Junne, waarvoor het waterpeil van de Vecht op dat traject tijdelijk met 30 cm is verlaagd.

Uit de inspectie van stuw Junne, die in het najaar van 2023 is uitgevoerd, is gebleken dat het metselwerk van de stuw om enige renovatie vraagt. Zo zijn enkele scheuren in het bouwwerk aangetroffen en is het voegwerk op bepaalde plaatsen door weers- en waterinvloeden uitgesleten. De scheuren worden gerepareerd en het metselwerk wordt schoongemaakt en opnieuw gevoegd. Deze werkzaamheden vinden plaats van maandag 2 september 6.00 uur tot vrijdagavond 6 september 18.00 uur.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt het waterpeil bij stuw Junne met 30 cm verlaagd. Op dinsdagmorgen 3 september start men met de herstelwerkzaamheden aan de stuw. De verwachting is dat de werkzaamheden op vrijdag 6 september afgerond kunnen worden.

  • Bron: Waterschap Vechtstromen