DEDEMSVAART – De gemeente Hardenberg heeft een bedrag van €10.000 gedoneerd aan Kinderboerderij Dekibo in Dedemsvaart. Deze schenking komt na een tragische gebeurtenis enkele weken geleden, waarbij 30 vogels om het leven kwamen door een aanval van een marter. De marter wist binnen te dringen in de verouderde volière, die door zijn slechte staat niet langer voldoende bescherming bood. Dit incident heeft een diepe indruk achtergelaten op de gemeenschap van Dedemsvaart.

Kinderboerderij Dekibo, een geliefde ontmoetingsplaats voor zowel jong als oud, kampte al enige tijd met financiële beperkingen en had daardoor niet de middelen om de noodzakelijke vernieuwingen door te voeren. De dramatische vogelsterfte maakte echter duidelijk dat er snel gehandeld moest worden om verdere tragedies te voorkomen.Na de aanval werd een inzamelingsactie gestart, waarbij de lokale gemeenschap zich solidair toonde. Dankzij de actie werd er in enkele weken tijd meer dan €4.000 opgehaald. Deze betrokkenheid toonde hoezeer de kinderboerderij en haar bewoners geliefd zijn bij de inwoners van Dedemsvaart en omliggende dorpen.

De gemeente Hardenberg besloot hierop om een aanvullende schenking van €10.000 te doen, waardoor het benodigde bedrag voor de bouw van een nieuwe, veilige volière met een nachthok kon worden bereikt. “We zijn enorm dankbaar voor de steun van de gemeente,” zegt Jenny, een van de vrijwilligers van Dekibo. “Deze nieuwe volière zal ervoor zorgen dat onze vogels in de toekomst veilig zijn. We zijn trots en blij dat zoveel mensen uit Dedemsvaart en omgeving meeleefden met de dramatische gebeurtenis en meedachten over een oplossing.

Naast de financiële steun van de gemeente heeft ook de lokale firma Peters uit Slagharen bijgedragen door het hout en gaas voor de nieuwe volière te doneren. Dankzij deze gezamenlijke inspanningen kan de bouw binnenkort van start gaan. Vrijwilligers van Dekibo zullen eigenhandig de nieuwe volière opzetten, waardoor de kinderboerderij weer een veilige plek wordt voor de vogels.

De impact van de vogelsterfte was groot in Dedemsvaart, maar de solidariteit en steun die erop volgden, toonden de kracht van de gemeenschap. “Dit was een moeilijke tijd voor ons allemaal,” voegt Jenny toe, “maar het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid waren te helpen. We kijken ernaar uit om onze nieuwe volière te openen en hopen dat het een veilige thuis zal zijn voor de vogels voor vele jaren.”

Met de schenking van de gemeente Hardenberg en de donaties van inwoners en bedrijven is het toekomstperspectief voor Kinderboerderij Dekibo rooskleurig. De kinderboerderij blijft een belangrijke plek voor educatie, ontspanning en gemeenschapsgevoel in Dedemsvaart. Foto: Vechtdal/Media

p1090426

4o