Foto: Gonny Sleurink

BALKBRUG – Wil je meer weten over het cultuurlandschap in het Reestdal? Ga dan zondag 22 september mee met de excursie ‘Cultuurhistorie Reestdal’.

Gidsen nemen je mee op reis door de tijd. Ontdek het ontstaan van dit gebied en leer meer over het rijke verleden dat nog steeds tot uiting komt in het huidige landschap. Ervaar de unieke mix van natuur en geschiedenis terwijl je geniet van de prachtige omgeving; eeuwenoude bossen, heide en hooilanden en langs het riviertje de Reest. De excursie start om 13.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Meld je aan en wandel mee!

Hoe is het cultuurlandschap hier precies ontstaan? Wat was het aandeel van de monniken en later de boeren, en hoe zit het met de kerkenpaden? Wat is zo bijzonder aan het kerkhof met de grafstenen? De gidsen nemen je mee en vertellen er alles over. Maar ook over de oude landbouw met potstallen en essen. Over de gemeenschappelijke woeste gronden voor kudden schapen en koeien, waardoor er uitgestrekte heidevelden ontstonden. Maar ook het ontstaan van de Reest wordt uitgelegd. Kortom alle schoonheid van dit gebied, gevuld met prachtige verhalen van het landschap.

Aanmelden Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

Kosten

De kosten zijn € 5, - per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

  • Bron: Landschap Overijssel