Foto: Bart Nijstad

HARDENBERG - Tim Nederlof uit Hardenberg, werd zaterdag knap tweede in de wielerronde van Ommen. Hij probeerde in de laatste ronde nog weg te rijden, maar Thijmen Paardekoper uit Valthermond had het in de gaten en sprintte over Nederlof heen.

Hard geredenEr werd vanaf de start hard gereden in het centrum van Ommen. Steijn van der Veen en Chiel Smit gooiden al snel de knuppel in het hoenderhok. Ze pakten snel dertig tellen. Tim Nederlof die vanaf het begin heel attent reed, zag het aan. "Het was nog vroeg en ze liepen ook niet echt weg." Halverwege kwam het hele spul weer bij elkaar. Vlak na de samensmelting slopen er enkele rappe mannen weg en Tim zag het gevaar. "Ik dacht dit kan wel eens de beslissende groep zijn." Tim sprong een later naar het vijftal toe. Tim die het niet van de sprint moet hebben, probeerde in de laatste ronde het nog, maar de jongere Paardekoper sprong er gelijk naar toe en was in de sprint de snelste. "Ik ben al 37, dus niet meer de rapste. Ik had hier wel mijn zinnen opgezet. Al met al ben ik dik tevreden."Dat was ook Steijn Lamberink uit Bergentheim die derde werd. "Het was op het laatst wel pittig, met al die bochten. Dat laatste stuk loopt een klein beetje omhoog en dat ga je dan wel voelen." De heren raasden over het bochtige parcours. De 65 rondjes van 1300 meter (86 km) werden in minder dan twee uur afgelegd. Knetterhard dus.

Bert Lip en Oscar NijkampOok Bert Lip en Oscar Nijkamp van de Hardenbergse wielerclub konden tevreden terug kijken op de wedstrijd. Oscar werd 19de. " De vorige keer met de elite erbij werd ik er al vroeg afgepierd, nu kon ik het lang volhouden. Dik tevreden." Bert Lip zat er op het eind wel door. "Ik denk dat er wel meer had ingezeten. Kreeg op het laatst nog een zwieper. Van tevoren hoopte ik dat ik zou finishen." Bert werd 24ste. Ruben Lukas (Vroomshoop) moest er halverwege af. " Ik ben te laat met fietsen begonnen, altijd gevoetbald. Nu fietste ik constant achteraan. Dan schoof ik weer vijf plekjes op, een ronde verder waren ze me weer voorbij, dus dat schoot niet op."Bij de vrouwen reed Wendy Oosterwoud van 38 ronden er 28 solo. Met 1.20 voorsprong bleef ze Arenda van Middendorp en Michelle de Graaf voor.

  • Bron: Bart Nijstad