Matchwinner Niek Hamers legt aan voor zijn fraaie boogbal. Foto: Peter Meijerink

NIEUWLEUSEN - Het eerste kwartier van het bekerduel tussen USV en Lemelerveld was nog wel opwindend. Al na tien tellen kon Lemelerveld zo doorlopen richting Rafaël Hetharia. In samenwerking met Thijmen Stegeman voorkwam de jonge USV-doelman een wel hele snelle tegentreffer. In de 8e minuut was Leon Kooiker ervan tussen en werd randje zestien onderuit gehaald door Fin van den Berg. De vrije trap leverde niks op, maar Lemelerveld moest na de rode kaart voor de verdediger met tien man verder. USV had niet lang nodig om het numerieke voordeel ook uit te drukken op het scorebord. In de 14e minuut had Niek Hamers op punt zestien een boogbal in huis die zelfs de uitstekende Lemelerveld-doelman Rowell Evers te machtig was (1-0). Waarna de wedstrijd vooral voortkabbelde. USV gaf niet veel weg, maar was ook niet in staat de voorsprong te vergroten. Ondanks mogelijkheden voor Robin Borger, Benjamin Bálint en Mark Boerman.

In de prikkende septemberzon vlogen ook na rust de vonken er niet af. Zo sudderde de veredelde oefenpot in een laag tempo en met de nodige wissels aan beide kanten naar het eindsignaal. Lemelerveld probeerde het nog wel, nam wat meer risico, maar de 3e klasser miste voorin de nodige stootkracht. Ook USV slaagde er niet in de wedstrijd in het slot te gooien. Invallers Timo Bijker en Jelte Smeenk waren kansrijk en Thijmen Stegeman raakte in blessuretijd nog de paal. Maar het bleef bij die ene vroege treffer van USV-captain Niek Hamers.

Zondag staat de tweede speelronde van de bekerpoule op het programma. Dan gaat USV in Slagharen op bezoek bij EMMS. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Kei.

• Bron: USV tekst Ben Schuurman