Erica van Lente is toegevoegd aan burgemeestersgalerij

DALFSEN - Op 1 juli nam Erica van Lente afscheid als burgemeester van de gemeente Dalfsen. Donderdagmiddag 22 augustus was ze voor een middag terug in het gemeentehuis. Van Lente overhandigde een cheque aan Stichting Noodfonds Dalfsen, met het bedrag dat is opgehaald tijdens haar afscheid. Ook was ze bij de onthulling van haar portret in de burgemeestersgalerij van het gemeentehuis.

€ 1096 voor Stichting Noodfonds Dalfsen

In plaats van cadeaus of bloemen vroeg de oud-burgemeester voor haar afscheid om giften voor Stichting Noodfonds Dalfsen. Deze stichting helpt mensen in nood in de gemeente Dalfsen, bijvoorbeeld door het geven van waardebonnen, spullen, praktische hulp of advies.

Er is maar liefst € 1096 opgehaald voor dit goede doel. Donderdagmiddag kreeg Bernard Bos van Stichting Noodfonds Dalfsen de cheque overhandigd. Van Lente: ‘Noodfonds Dalfsen is een stichting door Dalfsenaren voor Dalfsenaren. Bekende onderdelen van de stichting zijn de vakantietas en sinterklaasactie van Kindertas Dalfsen. Speciaal voor kinderen van wie de ouders het niet zo breed hebben. Ook de actie ‘Dalfsen geeft warmte’ is een mooi voorbeeld. Hier helpt de stichting mensen met een laag inkomen en hoge energielasten. Fijn dat ik door middel van mijn afscheid op deze manier nog iets aan Dalfsenaren heb kunnen geven.’

Onthulling portret burgemeestersgalerij

In het gemeentehuis hangen op de eerste verdieping (de bestuursvleugel) de portretfoto’s van de oud-burgemeesters van de gemeente Dalfsen. Fotograaf Paul Bink onthulde het portret van Erica van Lente op donderdagmiddag 22 augustus. ‘Mijn officiële afscheid als burgemeester was al op 1 juli en ik ben inmiddels ook al een tijd aan het werk als burgemeester van Midden-Groningen. Maar nu mijn portret in de galerij met oud-burgemeesters hangt, is het afscheid voor mij definitief. Nogmaals bedankt voor de fijne tijd in de gemeente Dalfsen, het ga jullie allen goed!’, besluit Van Lente.

  • Bron: gemeente Dalfsen