Archieffoto Dennis Brandenburg

NIEUWLEUSEN - Michiel Huzen liep bij de Blankeveen Marathon in Grolloo de 42,195 kilometer in 3.42.01, waarmee hij tweede werd. Hij lijkt hiermee al goed hersteld te zijn van de inpanningen bij de Karingebultra van een week eerder.

De Varia Run in Dedemsvaart werd dit jaar onder warme omstandigheden gelopen. Bij de wedstrijd over 5 kilometer liep Dennis Brandenburg een tijd van 17.12 minutenen won hiermee de eerste prijs in de categorie Mannen 40. John Brinkman liep 18.51 en won hiermee de derde prijs bij de Mannen 40+, Corina Klomp won met 22.17 minuten een tweede prijs bij de Vrouwen 45+.

Dennis Brandenburg liep bij de eerste van de Hoeve aan den Weglopen in Oude Willem de wedstrijd over 10 kilometer in een tijd van 39.51 minuten, maarmee hij eerste werd bij de Mannen 40+.

Gerda Troost liep bij de Parkrun in Rimini, Italië de 5 kilometer in 26.08 minuten, waarmee ze als eerste vrouw over de finish kwam.

Heleen de Boer nam deel aan de Mura di Lucca in Italië. Dit is een wekelijkse Parkrun van 5 kilometer over de muur van Lucca en ze liep hierbij een tijd van 23.57 minuten, waarmee ze als tweede vrouw finishte.

Op Sicilië nam Albert Mussche deel aan La Filippide. Dit is een hardloopwedstrijd, zoals de oude Grieken dat deden. Dus zonder elektronische hulpmiddelen: geen horloges, geen hartslagmeters, geen telefoons, geen kilometeraanduiding. Albert Mussche liep daarbij de 15 kilometer in een tijd van 1.01.14

  • Bron: AG 85