HARDENBERG - De gemeente Hardenberg heeft recent de halve finale bereikt in de competitie voor ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Echter, de aanleg van een nieuw voetpad tussen de Kelvinstraat en de Celsiusstraat in Dedemsvaart werpt een schaduw over deze prestatie. Dit nieuwe voetpad, aangelegd langs de Lange Wijk, is gemaakt van duurzame tegels waarin olifantengras is verwerkt. Hoewel dit een milieuvriendelijke keuze is, blijkt het voetpad in de praktijk niet bruikbaar te zijn voor rolstoelgebruikers omdat er aan de Celsuisstraat geen oprijvlak aanwezig is. Er is wel een betonnen obstakel voor auto’s geplaatst.

De stratenmakers gaven aan dat zij geen opdracht hadden gekregen om een oprijvlak te realiseren. Dit gebrek aan toegankelijkheid valt extra op gezien de huidige deelname van de gemeente Hardenberg aan de competitie voor toegankelijkheid.

Op het gemeentehuis is de verantwoordelijke ambtenaar momenteel met vakantie. Een vervanger heeft aangegeven dat er waarschijnlijk wel een aanpassing zal komen, maar kon dit niet met zekerheid toezeggen. Foto: Vechtdal/Media

0715275e 4aca 4e43 89f7 0e67142b35dc