Landbouwdag
Agrifair

OMMEN - Op de laatste woensdag van de maand juli is het standaard de Ommer Bissingh Landbouwdag. Woensdag 31 juli vinden weer veel activiteiten plaats voor jong en oud in het kader van landbouw. Deze dag wordt georganiseerd door Landbouw Team Ommen en Veeteeltstudieclub Ommen.

Er zijn een aantal vaste onderdelen. Zo is er een fietstocht uitgezet langs agrarisch gerelateerde bedrijven met de start en de finish in Ommen. Start is tussen 9 uur en 11:30 uur vanaf het Vrijthof. De kosten zijn 3 euro per persoon contant te betalen. Voor deze 3 euro krijgt men een heerlijk bakje koffie, een fietsboekje en een quiz. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. De route is 25 kilometer.

Bij De Wulp aan de Vecht is alles in gereedheid gebracht voor de kalver- en koeienkeuring. De veekeuring heeft diverse rubrieken. Wie heeft de mooiste koe, wie kan het dier het beste voorbrengen en zo zijn er veel zaken van belang om in de prijzen te vallen. Aanvang van de keuring is om 10.00 uur.

Beginnend op De Vechtbrug zijn er diverse kramen van de boerenmarkt. Naast de veekeuring is er een heuse Agrifair te vinden. Met standhouders die iets kunnen vertellen over de landbouw en het agrarisch leven. Er zijn imposante landbouwvoertuigen te bewonderen. Ook is er een springkussen aanwezig, zp zijn er meerdere activiteiten voor kinderen en op diverse plekken kan er iets worden gegeten of gedronken.

De gebruikelijke braderie in het centrum is van 10.00 tot 17.00 uur. DJ Dikky Buitenhuis draait overdag vinyl op het Kerkplein. 's Avonds vanaf 21.00 uur is het meezingen en dansen geblazen op de gezellige pleinen met live muziek op de Markt, Kerkplein en Varsenerpoort.

 

  • Bron: Ommer Bissingh