15-jarig jubileum op Gasthoeve de Zonnebloem

LEMELE - Kom d’r in, dan kûj d’r uut kiek’n! - Zaterdag 24 augustus houdt Gasthoeve de Zonnebloem een open dag, ter ere van het 15-jarige jubileum van de boerderij. Tevens zal deze dag in het teken staan om het spreekwoordelijke “stokje” officieel over te dragen aan beide dochters. Deze dag is de gelegenheid om vrijblijvend rond te kijken, u te laten informeren en kennis te laten maken met de zorg waar de deelnemer ‘niets moet en alles mag’.

Ter ere van het 15 jarig bestaan is er een ambachtsmarkt aanwezig met diverse kraampjes. Zo wordt er bijvoorbeeld hout gesneden, onze eigen alpaca wol gesponnen, kunt u aan de slag met kalligrafie of bewondert u de prachtige oude werktuigen en machines. Er is ruimte voor een hapje en een drankje, wandelt u door onze belevenistuin en voor de kinderen zal er een springkussen aanwezig zijn.

Gasthoeve de Zonnebloem is een zorgboerderij met dagbesteding voor ouderen die behoefte hebben aan structuur, een zinvolle dag invulling en ondersteuning op diverse gebieden. In 2009, inmiddels 15 jaar geleden, zijn Klaas en Herma Kuiper van start gegaan met Gasthoeve de Zonnebloem. Zo zijn zij letterlijk begonnen aan de keukentafel in de woonkamer. Nu 15 jaar later is de boerderij verbouwd, werken beide dochters, Marlon en Tamar, vol op mee en bieden zij vijf dagen in de week dagbesteding aan deelnemers uit de omgeving. Samen met het hele team van Gasthoeve de Zonnebloem zorgen zij dat elke deelnemer zich hier thuis voelt en tot zijn recht komt.

Marlon: “We bieden onze deelnemers letterlijk en figuurlijk de ruimte. Zodat ze zich thuis voelen, zich ontplooien en tot hun recht komen en daardoor langer zelfredzaam zijn. “

Gasthoeve de Zonnebloem richt zich op ouderen vanaf 65 jaar tot 100+. Het doel van de dagactiviteiten is om de zelfredzaamheid te bevorderen, te behouden of te compenseren, tevens worden mantelzorgers even ontlast van de zorg. Op deze manier kunnen deelnemers langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Tamar: “Samen met je familie werken is prachtig, juist dat warme familie gevoel combineren met je werk, maakt dat mensen zich hier thuis voelen. “

Nu vijftien jaar verder, is het tijd voor de jongere generatie om aan het roer te staan. Klaas en Herma blijven nog wel werkzaam binnen Gasthoeve de Zonnebloem, het helemaal loslaten willen ze niet, daarvoor halen zij teveel voldoening uit het werk. Tijdens de open dag zal hier dan ook officieel bij stil worden gestaan. Om 14:00 uur kijken we terug op de afgelopen vijftien jaar, wordt het stokje over gedragen aan Marlon en Tamar en proosten we gezamenlijk op de toekomst.

Klaas en Herma: “ We zijn ontzettend trots op wat we hebben neer gezet, maar nog trotser dat het wordt voortgezet!”

Om de open dag nog feestelijker te maken, nodigen we een ieder uit tussen 10:00 en 16:00 om dit samen met ons te vieren. Er is genoeg te zien en te beleven met diverse kraampjes en verschillende ambachten. Kom kijken, geniet van alles wat er te zien en te doen is en laten we proosten op de volgende vijftien jaar

  • Bron: Gasthoeve de Zonnebloem