DEDEMSVAART -  Vrijdag 26 juli kondigde het bestuur van Stichting Festival Dedemsvaart het einde aan van het Strawberry Fields Festival in Dedemsvaart. Op donderdag 25 juli heeft de stichting faillissement aangevraagd, wat inmiddels is bevestigd door de rechtbank in Zwolle laten ze via social media weten. Het festivalterrein werd door overvloedige regenval onbegaanbaar, waardoor ze genoodzaakt waren zowel de vrijdagavond als de zaterdag te annuleren.

Ondanks meerdere pogingen om het terrein te stabiliseren, raakten voertuigen vast in de modder en kon de technische opbouw niet veilig worden voltooid. De podiumbouwers en technici gaven aan dat de situatie onwerkbaar en gevaarlijk was. Zelfs noodmaatregelen, zoals het boren van gaten om water af te voeren, konden de verzadigde grond niet meer redden, wat de veiligheid van zowel de opbouwteams als toekomstige bezoekers in gevaar bracht . De organisatoren hebben alle mogelijke alternatieven onderzocht om het festival op een later tijdstip of in een andere vorm te organiseren.

Deze opties bleken niet haalbaar. De editie van 2024 beloofde spectaculair te worden, met een fantastische line-up, steun van sponsors en subsidieverstrekkers, en de onvermoeibare inzet van veel vrijwilligers. Het bestuur is dan ook diep bedroefd dat ze dit jaar en in de toekomst het festival niet kunnen voortzetten. Voor nieuws en updates verwijzen ze naar de website en sociale media. Gedupeerde kaartkopers vragen ze om geen contact op te nemen met de curator. Het bestuur dankt iedereen die hun hart en ziel in dit festival hebben gestoken aldus de mededeling.

Foto: Vechtdal/Media

p1090261