Timmerweek
Timmerweek

LEMELERVELD - Onder een stralende zon is de timmerweek afgetrapt. Zo’n 150 bouwvakkertjes kwamen naar de bouwput op het scoutingterrein. Terwijl de grote jongens normaal om 7 uur op de steiger staan en 8 uur moeten buffelen, mocht deze groep eerst uitslapen, om tien uur beginnen en om twaalf uur al weer naar huis.

De organisatie is al jaren in de vertrouwde handen van een ervaren ploeg, waarvan de meeste de 25 dienstjaren reeds aantikken met één uitzondering die nu voor het tweede jaar meedraait. Er wordt naarstig gezocht naar meer verjonging. Verder wordt er ieder jaar weer een beroep gedaan op opa’s en oma’s bij gebrek aan bereidwillige ouders en steeds weer redden ze het om zo’n 65 vrijwilligers op de been te krijgen voor begeleiding van de bouwwerken.

Aan hout ook dit jaar weer geen gebrek. Stapels pallets, balken en planken liggen hoog opgestapeld op het middenterrein. Eerst nog even een inleidend praatje van de leiding, dit jaar kleurig verkleed als piraat. Want het thema is: Piraten.

Nadat de twee groepen van de BSO ook gearriveerd zijn, kan het feest beginnen. Er worden negen groepen gevormd, iedereen krijgt een sticker met naam opgeplakt. Het gereedschap, een hamer, moeten ze zelf verzorgen. Eerst materiaal bij elkaar slepen en het timmeren kan beginnen. Ondertussen is in het scoutinggebouw een heuse knutselclub ingericht voor het oppimpen van de bouwwerken: twee enorme rollen zelfklevend zilver- en goudpapier en allerlei kralen, verf etc. staan ter beschikking.

Het bouwen gaat nog wel een paar dagen door, donderdag verven en ’s avonds kijkavond voor de ouders. En dan vrijdag alles weer afbreken.

  • Bron: Sukerbiet