Open tuinen weekend Vechtdaltuinen op 3 en 4 augustus 2024

VECHTDAL - Het Overijsselse Vechtdal wordt steeds meer een begrip en zorgt voor verbinding op verschillende terreinen. Het stroomgebied van een rivier wordt wel eens een “rivierfamilie” genoemd, families met verschillende verbanden, interesses en achtergronden. Ook op het gebied van tuinen is er al heel wat jaren verbinding door de Vechtdaltuinen.

Negen tuinen die allen door het jaar heen afzonderlijk te bezoeken zijn hebben het eerste weekend van augustus tegelijkertijd open tuin. Zij heten u dan van harte welkom.

Door de jaren heen komen er tuinen bij en vallen er tuinen af. Hierdoor is geen jaar hetzelfde en valt er voor bezoekers elk jaar voldoende te beleven van de eerste tuin in het Duitse Laar tot en met de laatste tuin in het Zwolse Langenholte. Alle tuinen verschillen zowel in grote als aanleg en beplanting van elkaar en dat maakt het voor bezoekers een mooie gelegenheid om een mooie route langs de tuinen uit te stippelen. Ook leert de ervaring dat door de jaren heen ook de ontwikkeling van de verschillende tuinen kan worden gevolgd.

Vooraf kan op de website informatie worden ingewonnen zodat een selectie kan worden gemaakt maar je op een route laten verrassen is ook een mooie manier.

De tuinen.

De tuinen die te bezoeken zijn (stroomafwaarts): Vechtetal-Garten in Laar (D), Colijnsplaats in Den Velde, De Vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen, Jetskes’s Tuin en de tuin van Ron & Aly Varwijk in De Krim, De Ossenkolk in Arriën, Landschapstuin in Giethmen, Buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen en De Meente in Zwolle.

Kortom: een tuinweekend bij uitstek in het mooie Vechtdal.

Tussen 10.00-17.00 bent u van harte welkom

Meer informatie is te vinden op www.vechtdaltuinen.nl

  • Bron: Vechtdaltuinen