Derde Tronktitel op rij voor Paviljoen

OMMEN - Terug in het eerste volle weekend van juli. De 42e editie van het Tronktoernooi. Het goede doel van dit jaar was de Murph Challenge van Roel Gaasbeek. De winnaar? Paviljoen Ommen was opnieuw niet te kloppen.

Niet zo zomers als vooraf gehoopt, maar qua sfeer en drukte was het als vanouds op de Paardeweide in het weekend van 5 en 6 juli. De horecateams van Ommen hadden in de voorafgaande maanden geschaafd aan hun selecties. Dat bleek, want de poulewedstrijden waren van een hoog niveau. Vrijdagavond stond natuurlijk ook deels in het teken van twee krakers op het EK. De tent stroomde dan ook vol met voetballiefhebbers, die aandacht hadden voor het grote scherm. Ook op zaterdag was er ruimte voor de Tour de France en het EK. Zo was er op het veld en naast het veld meer dan genoeg fraaie sport te zien. De poulewedstrijden werden felbevochten, mede vanwege de invoering van de kruisfinales.

Nieuw systeem zorgt voor spanning

Dat het systeem van de finales was veranderd, werd positief ontvangen. Ook de nummer 2 had na de poulefase namelijk nog uitzicht op de hoofdprijs. De Veghte nam het in de halve finales op tegen de Herberg. Uiteindelijk won De Veghte. De andere halve eindstrijd werd gespeeld door Paviljoen en de Vriendenclub, in de slotfase werd het hier nog 1-1. Paviljoen nam de penalty’s uiteindelijk beter, waardoor de tweevoudige titelverdediger op jacht kon naar drie op rij. En dat werd het ook. In een eenzijdige finale werd het 3-0 voor Paviljoen tegen De Veghte.

Uitreiking cheque voor Murph Challenge

De zaterdag eindigde ietsje eerder op de Paardeweide. Allemaal vanwege het EK en de wedstrijd Nederland – Turkije. Voor de uitreiking van de prijzen was het wachten op het einde van Engeland – Zwitserland. Na deze wedstrijd nam Kristian de Lange het woord namens de organisatie van het Tronktoernooi, om de cheque te kunnen overhandigen aan Roel Gaasbeek. Het Tronktoernooi leverde 750 euro op voor de Murph Challenge van Roel. Die crossfit-challenge kent een extra uitdaging, door het gewichtsvest van 10 kilogram. Het doel van Roel? Geld ophalen voor onderzoek naar hersentumoren. Met een bijdrage namens het Tronktoernooi kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie. Een editie met gezelligheid, sportiviteit en een mooie opbrengst voor het goede doel.

  • Bron: Tronktoernooi