NIEUWLEUSEN - Iets meer dan een jaar na het slaan van de eerste paal zijn alle rijwoningen van het project Het Wester in de wijk Westerbouwlanden in Nieuwleusen opgeleverd. Ook het tweede deel van het project, de SMART-woningen, staan op het punt om opgeleverd te worden. Reden voor aannemer Vastbouw en Woonstichting VechtHorst om dit samen met de kopers en huurders te vieren. Tijdens het opleverfeest hebben Vastbouw en VechtHorst aan de bewoners twee picknicktafels cadeau gedaan, als gezellige ontmoetingsplek in de buurt.

In juni 2023 begon Vastbouw met de bouw van het project, eerst is gestart met de rijwoningen. Dit zijn zowel koop- als huurwoningen. Een half jaar later startte de bouw van de SMART-woningen, een nieuw woningtype dat kleiner en betaalbaarder is. André Schuurman, wethouder in de gemeente Dalfsen: “Als gemeente zijn we erg blij met deze nieuwe woningen. Het is een mooie mix van woonvormen die zowel een flink aantal starters aan een koop- of huurwoning helpt, maar ook voor de nodige doorstroming zorgt.”

Grote impuls voor woningmarkt

47 rijwoningen zijn sociale huurwoningen van Woonstichting VechtHorst. Het zijn verschillende soorten tussen- en hoekwoningen, met twee of drie slaapkamers. Een gevarieerd aanbod dus voor een mix aan huishoudens. “De huizen zijn inmiddels allemaal bewoond door gezinnen, alleenstaanden en senioren”, zegt Robert Waarsing, directeur-bestuurder van Woonstichting VechtHorst. “Ruim honderd woningzoekenden hebben hiermee een mooi nieuw thuis gevonden. Meerdere bewoners hebben elkaar al gevonden en een buurtapp aangemaakt. Hierin zijn al een aantal initiatieven ingebracht om met elkaar leuke dingen te ondernemen.”

img 20240712 wa0009thumbnail 20240711 160408

img 20240712 wa0004