Expositie Kunst onder de Wieken Ommen

OMMEN - Op vrijdagmiddag 12 juli om 15.30 ben je van harte welkom om de opening van  de expositie van Kunst onder de Wieken in Molen de Konijnenbelt te Ommen bij te wonen. Het is de derde expositie van dit jaar, en zoals gebruikelijk zullen de kunstenaars iets over hun eigen werk vertellen, en vragen van geïnteresseerden beantwoorden.

Het belooft een zeer gevarieerde expositie te worden met het uiteenlopende werk van de drie exposanten Sytske Nijland, Leendert Stodel en Thea Josephus Jitta.

“Beeldhouwen is mijn passie. Al ruim 25 jaar kan ik me daar heerlijk in uitleven. Ik laat me leiden door de steen en weet nooit van tevoren wat het gaat worden. Het zoeken naar vormen en lijnen in de steen vind ik heerlijk om te doen. De uitkomst kan abstract of figuratief zijn” Dit zijn de woorden van Thea Josephus Jitta. Haar beelden zullen waarschijnlijk voor het laatst te zien zijn in de molen, want er zijn plannen om te vertrekken uit Ommen.

Sytske Nijland komt ook uit Ommen, waar zij vanaf 2018 als tekentherapeut heeft gewerkt. “Door onze tegenwoordige manier van leven kun je contact verliezen met wie jij eigenlijk bent. Tekenen als taal van innerlijke beleving, kan je helpen dit contact te herstellen. Kleuren, lijnen, vormen en symbolen kunnen zowel hulpmiddelen zijn om jezelf te uiten alsook om helend op je in te werken” Haar eigen werk bestaat uit mandala’s en intuïtief werk waarbij spiritualiteit en natuur een belangrijke inspiratiebron zijn. Leendert Pieter Stodel woont in Vroomshoop waar hij thuis in zijn atelier schildert en tekent. Als onderwerp kiest hij graag stillevens en landschappen. Hij tekent vaak zijn onderwerpen van foto's of uit fantasie. Of hij laat hij zich leiden door de actualiteit van de dag. In de loop der tijd heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij werkt met verschillende materialen, olieverf, acryl, potlood en inkt op een ondergrond van canvas of linnen. Kleur en fantasie voeren de boventoon.

De expositie van deze drie kunstenaars is te bezoeken van 12 juli t/m 11 augustus van vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00u. Zwolseweg 5 te Ommen. Er is altijd een van de exposanten aanwezig.

thumbnail_thea.jpg

thumbnail_leendert.jpg

  • Bron: Vechtdalkunsten