DEDEMSVAART - Overijsselse scholieren staan geregeld huilend bij de bushalte bericht RTV Oost omdat de bus niet op tijd komt. En als ie komt rijden chauffeurs vaak door, omdat de bus propvol is en er niemand meer bij kan. Een rondgang langs scholieren leert dat het busvervoer op het platteland tekortschiet." Mensen huilen vaak bij de bushalte van frustratie", zegt Salma al Rammah uit Dedemsvaart. Ze heeft zelf ook te maken met bussen die te laat komen of helemaal niet komen opdagen. Het is voor haar bijna ondoenlijk om naar Hardenberg of Zwolle te reizen.
Dorpsgenoot Kim Schuitema worstelt dagelijks met een onbetrouwbare busverbinding naar school in Ommen. "Soms moet ik drie kwartier fietsen, omdat de bus via Balkbrug te weinig rijdt of vol zit", klaagt ze. Bij slecht weer brengen haar ouders haar naar school. "De weg langs het kanaal is slecht verlicht. Er staan slechts twintig lantaarnpalen over een afstand van zes kilometer. Ik heb ze allemaal geteld. Als het donker is, zie je daar op die smalle weg langs het kanaal geen steek voor ogen."
Busvervoerders Arriva en EBS hangen boetes boven het hoofd, vanwege het kwakkelende busvervoer. Stichting Jong in de Buurt heeft in een gesprek met de provincie Overijssel de impact van de uitvallende bussen op de levens van jongeren besproken. Bron; RTV Oost/ Foto Vechtdal/Media