HARDENBERG - Na de overtuigende 3-0 overwinning van het Nederlands elftal tegen Roemenië dinsdagavond, stijgt de oranjekoorts merkbaar in het hele land. Huizen en straten beginnen meer oranje te kleuren, en de nationale trots is duidelijk zichtbaar. Op veel plekken in Hardenberg vieren mensen de overwinning en hopen ze op een succesvol Europees kampioenschap.

Straten en Huizen Kleuren Oranje

Het enthousiasme onder de bevolking is bijna tastbaar. In verschillende buurten worden huizen versierd met oranje vlaggen, slingers en andere decoraties. Straten veranderen in een zee van oranje, en het lijkt alsof velen zich voorbereidt op een groot feest. De overwinning tegen Roemenië heeft de hoop en het optimisme aangewakkerd dat Nederland dit jaar ver kan komen in het toernooi.

Stijgende Omzet voor Horeca en Winkeliers

De horeca en de middenstand profiteren volop van de Oranjekoorts. Verschillende kroegen en cafés zitten vol met supporters die samen de wedstrijden willen beleven. De sfeer is uitgelaten en elke wedstrijd is een reden voor een feestje. Veel kroegen bieden speciale acties en aanbiedingen aan om de supporters aan te trekken.Ook supermarkten merken de stijgende vraag naar oranje artikelen. Van oranje tompoezen tot speciale EK-chips, de schappen zijn gevuld met producten die bijdragen aan de feestvreugde. De verkoop van bier, snacks en andere feestartikelen schiet omhoog naarmate de spanning stijgt en Nederland verder komt in het toernooi.

Creatieve Initiatieven van Ondernemers

Niet alleen de horeca en supermarkten of kringloopwinkels profiteren van de orangekoorts, ook andere ondernemers zien kansen. Een lingeriewinkel in Dedemsvaart heeft bijvoorbeeld een speciale collectie oranje lingerie gelanceerd. De promotie van deze felgekleurde lingerie sluit perfect aan bij de huidige stemming in het land en biedt supporters een unieke manier om hun steun te tonen.  Foto's: Vechtdal/Media

449630021 873981378081963 286452583767173045 n

thumbnail p1080992 kopie

thumbnail p1080679thumbnail p1080784thumbnail p1080958