OMMEN - CSI Ommen is van start. Nog niet met de internationale wedstrijden, maar wel met toekomstige internationale springpaarden. Op dinsdag 2 juli waren er rubrieken voor jonge springpaarden en landelijke ruiters op 1.10m en 1.20m niveau. Grote kans dat in deze groep de toppers van de toekomst zitten en misschien wel over een aantal jaren de deelnemers aan de prestigieuze 1.55m Grote Prijs op zondagmiddag op de stal van de familie Schuttert.

Talentontwikkeling van paard en ruiter in een internationale omgeving is niet nieuw, maar niet elk evenement biedt die gelegenheid. Springruiters Frank en Hendrik-Jan Schuttert, zelf vakkundige africhters van springpaarden, weten hoe belangrijk deze stap kan zijn in de opleiding van jonge paarden en maken hiervoor graag ruimte in het wedstrijdprogramma.

De koningsklasse is misschien wel die voor vierjarige springpaarden om de Hendriks Hoveniers Prijs op 1.05m niveau. Wie heeft de beste jonge paarden onder het zadel? Jack Broek en Alex Bozorgi waren gevraagd om cijfers te geven voor de wijze van springen en het gaan tussen de hindernissen.

“Ondanks dat het een groep met relatief onervaren paarden gaat, viel ons op dat ze veel instelling toonden en een goede ronde aflegden in deze indrukwekkende accommodatie. Ze werden dooreengelopen ook goed voorgesteld en we hebben talentvolle springpaarden gezien, waarbij de nummers één en twee nauwelijks voor elkaar onderdeden”, vertelt Jack Broek.

Winnaar met 25,4 punten werd de door Max Bonomi voorgestelde hengst Point of Honor (Conthargos x Cento), de zoon van Ben Maher’s voormalige 1.60m topmerrie Cella. Met 25,2 punten volgde Prommis me society (United Touch S) onder Arjen van Diepen. De hengst Urico vd Berghoeve Z (Uricas vd Kattevennen), gefokt uit de 1.55m Grand Prix-merrie Colibelle Hero Z, werd met 24,8 punten derde onder Don Willemsen.

In de prijsuitreiking volgden Pater Noster Minka (Verdi TN) onder Pia-Luise Steggink (4e), First Edition VDS (Urano de Cartigny) met Manon van der Sluis (5e) en Ultimo vd Donkhoeve WS (Iago des Peupliers) met Wendy Scholten (6e).

Vijfjarigen

In de 1.15m rubriek voor vijfjarige springpaarden om de Schuttert Sport Sales Prijs, vernoemd naar de veiling die komende zaterdagavond plaatsvindt op CSI Ommen, won O Cohinoor Ryal K (Cohinoor VDL) onder Britt Schaper. Haar vader Danny was vorige week op CSI Twente met dit paard nog winnaar van de rubriek voor vijfjarige springpaarden.

Jessie Wiefferink opende de aanval op Britt’s tijd met Believe ES Z (Brunetti Z), maar kwam 0.13 seconde te kort in dit tweefasen parcours. Pim Mulder reed Oilily MF (Impressive VDL) naar de derde prijs. In de prijsuitreiking zaten ook Olivia van de Bakker (Comthago VDL) met Benthe Lammertink (4e), Heineken Style VK Z (Heineken VK VDL) met Joyce van de Kuilen (5e) en Domichella Z (Dominator 2000 Z) onder Skye Morssinkhof (6e).

Landelijke sport

Het waren de dames die de 1.10m en 1.20m rubrieken domineerden. In de 1.10m Acon Afrasteringen Prijs werd de top-3 bezet door Elizaveta Minina (Hands Up HX), Esme Ekkelenkamp (Never Know’s Limited Edition) en Emilia Kerimaa (Casallthargos). In de 1.20m Frank Schuttert Horses Prijs won Irene van den Hof (Anemone Caressa Z), voor Anne-Lotte Tijhuis (Nemmadi TI) en Coen van Haarst (No Idea TR).

Internationaal

Ondertussen zijn de meeste internationale deelnemers ingecheckt en gaat de eerste internationale rubriek woensdag van start om 11.30 uur. Show en sensatie is er vanaf 19.00 uur ook op woensdagavond 3 juli tijdens de men- en tuigpaardrubrieken. Kom kijken, de toegang is gratis: www.csiommen.nl

thumbnail max bonomi met de hengst point of honor conthargos x cento winnaar van de rubriek voor vierjarigen op csi ommen 2024. foto fototrailer

Max Bonomi met de beloftevolle hengst Point of Honor (Conthargos x Cento), winnaar van de rubriek voor vierjarigen op CSI Ommen 2024. Foto Trailer