Ideaal weer zorgt mede voor oergezellig muziek in de tuin

DALFSEN – Ideale weersomstandigheden zorgden zondagmiddag voor een oergezellige editie van muziek in de tuin in de gemeente Dalfsen.

In de hele gemeente traden 26 muzikale acts op in 25 tuinen. In 1 tuin was namelijk ook een Jazz trio dat in de pauze optrad. Alles bij elkaar opgeteld waren er ruim 2800 bezoekers die dus konden genieten van 75 concerten. Er was voor ieder wat wils, kleine tuinen waar een duo of vocal group optrad in een leuke intieme setting tot de wat grotere tuinen waar een compleet koor of band acte de présence gaf. Van klassiek tot rock, alles kwam voorbij. De vele bezoekers, die vaak op strobalen zaten te genieten, hadden ruim de keuze en waardeerden vooral de intieme setting en interactie met de act. Het was soms “jullie vragen wij spelen”. In de pauzes was het mooi om te zien dat de bezoekers zich vaak te voet of op de fiets verplaatsten naar een volgend optreden en elkaar onderweg tips gaven.

“We hebben alleen maar positieve geluiden gehoord, het leken soms wel buurt- of familiefeestjes, reünies en goede vorm van noaberschap,” aldus de organisatoren. “Het was vooral gezellig en dat was mede te danken aan de tuineigenaren en de muzikanten die een goede match vormden. We waren ook blij dat we dit jaar naast ervaren muzikanten ook een aantal jonge muzikanten hadden, die met hun band of als duo het publiek goed wisten te boeien.”

Ook interesse om als muzikant of tuineigenaar mee te doen op 29 juni 2025, vul dan het formulier in op: www.muziekindetuin-dalfsen.nl

  • Bron: Evert Jan Pasman