HARDENBERG - Sinds kort schittert het centrum van Hardenberg nét even wat meer. De reden? De inzet van twee schoonmaakploegen, bestaande uit in totaal twintig jonge mannen uit het asielzoekerscentrum, herkenbaar aan hun groene shirts met het AZC - LOGO. In samenwerking met het AZC, de gemeente Hardenberg en ondernemers in het centrum, ruimen zij elke donderdag en vrijdag zwerfvuil, onkruid en andere rommel op van minder bereikbare plekken.

Het initiatief, genaamd Cleamteam AZC Hardenberg, is positief ontvangen door veel Hardenbergers. Winkelend publiek reageerde afgelopen donderdag, enthousiast op de schoonmakers en stak regelmatig een bemoedigende duim op. De samenwerking tussen de verschillende partijen verloopt soepel.

Het AZC draagt zorg voor de begeleiding van de schoonmakers, terwijl de gemeente Hardenberg materialen beschikbaar stelt. Ook draagt het initiatief bij aan de integratie van de asielzoekers. De mannen leren de Nederlandse taal en cultuur kennen, en maken contact met de lokale bevolking.  Foto's: Vechtdal/Media.

dsc00023dsc00025 kopiedsc00028 kopie