Groenbezig

RAALTE - Op vrijdag 5 juli is het gratis Groenbezig Festival in het Hoftheater in Raalte. Dit is hét festival voor iedereen in Overijssel die groen bezig is, zoals vrijwilligers, initiatiefnemers en mensen met interesse in natuur.

Bezoekers volgen op het festival inspirerende workshops, ontdekken boeiende sprekers en laten zich inspireren tijdens dit unieke evenement waar groen en gezelligheid samenkomen. Aan het einde wordt ook de prijs voor het mooiste natuurinitiatief van Overijssel, de Hans Grotenhuisprijs 2024, uitgereikt.

Het Groenbezig festival wordt geopend door gedeputeerde Liesbeth Grijsen. Bezoekers volgen verder de gehele middag inspirerende lezingen, excursies en workshops over onderwerpen als bijen, geschiedenis van het landschap, hermelijnen, wildplukken, knotwilgen en meer.

Ook zijn er informatieve stands van alle groene organisaties, kan er kennis gemaakt worden met andere vrijwilligers en kunnen bezoekers genieten van een spoken word-optreden.

De Hans GrotenhuisprijsIn Overijssel worden groepen die samen op vrijwillige basis de zorg voor natuur en landschap in de buurt oppakken aangemoedigd met de Hans Grotenhuisprijs. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van € 300,- en ontvangt de bokaal van de huidige winnaar Harm Piek en de Noabers van Zundert.

Plaats en tijd: Hoftheater, Voorhof 2, Raalte van 13.00 - 17.00 uur.

Bron: Groen Bezig Festival