Fantastisch voetbalfeest bij S.V. Nieuwleusen – PEC Zwolle

NIEUWLEUSEN - Zaterdag 29 juni, op het zonovergoten en afgeladen sportpark ’t Klaverblad, zag het publiek hoe S.V. Nieuwleusen dapper van zich afbeet tegen de eredivisionist uit Zwolle. De bezoekers maakten uiteraard het spel, maar de oranjehemden wisten er zelf ook een aantal keren gevaarlijk uit te komen. Lang leek de ploeg zonder kleerscheuren de thee op te kunnen zoeken, maar op slag van rust maakte Gabriel Reiziger alsnog de 0-1.

Een mooi moment vond ook plaats vlak na rust, toen Randy Vink ‘zijn’ publiekswissel kreeg. De publiekslieveling kwam in de afgelopen drie seizoenen tot 74 competitieduels voor de oranjehemden, waarin hij maar liefst 71 keer wist te scoren. Met een klaterend applaus nam het publiek afscheid van de spits, die naar vv Berkum vertrekt.

In het restant van het tweede deel werd nog volop gewisseld, en maakten ook de broertjes Jason en Joey Nieukoop hun officieuze debuut voor S.V. Nieuwleusen. Het spelbeeld veranderde er niet op. Waar de oranjehemden nog enige tijd hoopten op een stunt, sloeg PEC Zwolle in de slotfase nog tweemaal toe. Zaid El Morabit (79e minuut) en Davy van den Berg (86e minuut) bepaalden de eindstad op 0-3.

Na afloop van de wedstrijd was er nog een gezellige ‘afterparty’ op het terras van S.V. Nieuwleusen, waar een horecaplein was ingericht en waar DJ Dion de muziek verzorgde.

S.V. Nieuwleusen kan terugkijken op een geweldige dag met ruim 1500 toeschouwers, wat tevens de afsluiter was van een geweldig seizoen. De wedstrijd werd aangeboden door Gebo Tours en werd verzorgt met de hulp van ruim 100 vrijwilligers van de club.

De opbrengst van de dag wordt in zijn geheel gebruikt voor de realisatie van de nieuwe kleedkamers en een aantal verduurzamingsmaatregelen.

  • Bron: S.V. Nieuwleusen