DEDEMSVAART - De jaarlijkse vinylmarkt en braderie in Dedemsvaart was opnieuw een groot succes, met een diverse menigte die zich al vroeg op de Julianastraat verzamelde. Tussen de talloze kramen met vinylplaten, kunstwerken, sieraden, stoffen, bijzondere stenen en lekkernijen, was er voor ieder wat wils.

Vroege start voor de echte vinylfanaten

De ware vinylverzamelaars waren er al bij vanaf de start van de markt, op zoek naar hun favoriete oude nummers in de platenbakken.

Veelzijdigheid op de Julianastraat

Niet alleen vinylplaten trokken de aandacht. Een deel van de Julianastraat was omgetoverd tot een levendig marktplein met een breed scala aan kraampjes. Kunstenaars toonden hun creaties, bijzondere stenen werden bewonderd, en de geur van verse lekkernijen vulde de lucht. Een schiettent van de lokale schietvereniging bood bezoekers de kans om hun schietvaardigheden te testen, wat voor veel plezier en uitdaging zorgde.

Een hart voor goede doelen

Bij de stand van Stichting Energy4Al, die strijdt tegen stofwisselingsziekten, werden aangrijpende verhalen gedeeld. De stichting zet zich in voor het ontwikkelen van een medicijn dat naar verwachting in 2026 op de markt komt. "Het is hartverscheurend om te horen hoe deze ziekte volwassenen en kinderen treft", zegt een vrijwilliger. Door de verkoop van diverse spullen werd er geld ingezameld voor dit nobele doel, wat de braderie ook een charitatief tintje gaf.

Een dag vol muziek en gezelligheid

Livemuziek met zanger Joy Woelders zorgde voor een feestelijke sfeer. Bezoekers genoten van de muziek terwijl ze genoten van een hapje en een drankje of een Italiaanse pizza.

Een geslaagde dag

De organisatie Dedemsvaart Events kijkt terug op een zeer geslaagde dag. En start binnenkort de voorbereidingen voor de volgende editie.

Foto's: Vechtdal/Media

p1090045p1090048p1090050p1090054p1090058p1090060