DEDEMSVAART - De tweede inleverdag voor het NK Tegelwippen in de gemeente Hardenberg was een ongekend succes. Op zaterdag 29 juni stroomden meer dan 30 bewoners tussen 09.00 en 12.00 uur naar het gemeentewerf in Dedemsvaart, allen met aanhangwagens vol met tegels en klinkers. Als beloning kregen ze een plantje mee naar huis.

Enthousiaste tegels wippers:

Simone en Vromi uit Hardenberg waren twee van de enthousiaste deelnemers. "We waren al lang van plan om onze tegels te vervangen door groen," aldus Simone. "Het NK Tegelwippen was de perfecte gelegenheid om dit te doen. We zijn blij dat de gemeente dit initiatief heeft genomen!"

De locatie in Dedemsvaart raakte al snel overvol met tegels en stenen. Uiteindelijk werden er meer dan twee containers vol ingeleverd, wat neerkomt op meer dan 1500 tegels en stenen.

Duurzame toekomst voor Hardenberg:

Wethouder Te Rietstap zet zich in voor meer bewustwording bij de inwoners om meer na te denken over klimaat en dus meer groen. De gemeente Hardenberg moedigt haar inwoners aan om door te gaan met het vergroenen van hun tuinen. Op 28 september is er weer een gelegenheid om tegels in te leveren tijdens het NK Tegelwippen, locatie: Hardenberg gemeentewerf.

Meer informatie:

Wilt u meer weten over het NK Tegelwippen of de voordelen van een tegelloze tuin? Kijk dan op de website van de gemeente Hardenberg: https://www.hardenberg.nl/kleurtgroen/wat-doet-u/nk-tegelwipp Foto's: Vechtdal/Media

 

grueietxqaab2kg

p1090062

p1090078p1090080