Veel nieuwe acts in Ankum en Dalfsen bij Muziek in de tuin

DALFSEN - In en rondom Ankum/Dalfsen klinkt zondagmiddag in maar liefst acht tuinen muziek, gemaakt door veelal lokale en regionale artiesten. Alle tuinen zijn open om te bekijken en daarbij te genieten van de muziek. De optredens maken deel uit van muziek in de tuin in de hele gemeente Dalfsen, waar maar liefst 25 tuinen meedoen aan dit evenement. 

In de tuin van Jetty van Münster aan de Broekhuizen speelt voor het tweede jaar theatergroep Wanrooy uit Zwolle. Aan de andere kant van de Vecht, aan de Marshoekersteeg, staat Sixpack dat er een thuisoptreden verzorgt. Sad Songs, heeft als motto “The harder the life, the sweeter the song”. Dit laten ze zien en horen bij de Hessener Esch aan de Hessenweg. Ariska uit Dedemsvaart staat met haar band aan de Merovingen in Dalfsen, ze spelen veel Nederpop nummers. De koffieboys is net als Ariska een band met jeugdig enthousiasme, zij staan met hun catchy repertoire aan de Singel en spelen nummers van Steelers Wheel tot de Bluesbrothers. Een mix van country en Americana brengt Sunburst ten gehore aan de Ankummeres 3B. Even verderop, op nummer 13A, speelt Dispa Jazz, een trio dat bestaat uit Charlotte Korbee, Maarten Dispa en Henk Riezebos.

Kijk voor alle muzikale acts en adressen op www.muziekindetuin-dalfsen.nl Elk optreden duurt 45 minuten en elke artiest treedt drie keer in dezelfde tuin op. De optredens starten om 13.30, 15.00 en 16.30 uur. Tussen de optredens is er drie kwartier pauze om bezoekers de gelegenheid te geven zich naar een andere tuin te begeven. De toegang is gratis, wel staat er overal een box voor een vrije bijdrage voor de muziek. 

  • Bron: Evert Jan Pasman