Cindy Scholthof maakt historische stap naar eerste elftallen

REGIO - Op woensdag 19 juni heeft de KNVB de promoties en degradaties bekend gemaakt. Ondanks de versterkte degradatie hebben 13 leden van Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO) een promotie afgedwongen.

Cindy Scholthof is 21 jaar en bij de KNVB actief als scheidsrechter en als assistent-scheidsrechter. Op de zaterdag assisteert Cindy Scholthof in de eerste klasse en de vierde divisie en met ingang van het seizoen 2024 - 2025 zal Cindy Scholthof op de zondag haar wedstrijden gaan fluiten in de Zondag Senioren Groep H. In de praktijk zal dit betekenen dat Scholthof is gepromoveerd naar de standaard teams. Ze zal wekelijks haar wedstrijden gaan fluiten bij de eerste elftallen.

Als bestuur van SNO zijn wij oprecht trots op 'onze' Cindy. Vanaf de eerste dag is ze actief betrokken bij onze club. Ondanks het feit dat ze in het begin moeite had om haar collega’s tijdens trainingen goed bij te kunnen houden, kwam ze elke week weer! Scholthof is (op dit moment) ons enige vrouwelijke lid. Dit weerhield haar in het prille begin er echter niet van om wekelijks met alleen maar mannelijke collega’s te trainen. Ze is een echte doorzetter en doet er alles aan om haar dromen te realiseren. De afgelopen jaren is Scholthof erin geslaagd om conditionele stappen te zetten, met deze prachtige promotie als (verdiende) beloning. SNO hoopt dat dit succes een aantrekkende werking heeft op meisjes c.q. vrouwen, die overwegen om ook de stap te maken als (assistent) scheidsrechter. Scholthof wordt hierin uitermate goed als rolmodel gezien.

  • Bron: Persbericht SNO