OMMEN - Sociaal eetcafé de Paraplu uit Ommen verhuist naar ’t Alteveer, het arbeidscentrum van de Baalderborg Groep in Ommen. In het café kunnen Ommenaren op maandag- en donderdagavond elkaar ontmoeten en samen eten. De Paraplu wordt ondersteund door het opbouwwerk van WijZ Welzijn en was gevestigd in De Bree.

Het nieuwe onderkomen is voor het sociaal eetcafé een warm weerzien. In het verleden was de Paraplu ook in ’t Alteveer gevestigd. Inmiddels komen er zo’n 25-30 gasten per avond eten en hebben de vrijwilligers van de Paraplu behoefte aan meer ruimte, een groot fornuis en een afwasmachine. Die zijn in ’t Alteveer aanwezig. Vorige week vrijdag werd er in ’t Alteveer proef gekookt. Afgelopen maandag 24 juni was de officiële verhuizing met een feestmenu voor alle deelnemers. AC ’t Alteveer is te vinden aan de Vermeerstraat 1a in Ommen. Opgeven voor een restaurantbezoek kan via 06-31053305. Een maaltijd kost €5.

Sociaal

Eetcafé de Paraplu is een ‘sociaal eetcafé’. Dat houdt in dat er niet alleen lekker gegeten wordt, maar ontmoeting ook centraal staat. Twee keer in de week koken de vrijwilligers van eetcafé de Paraplu voor Ommenaren die in meer of mindere mate eenzaamheid ervaren. Helaas is dit een groep die de afgelopen jaren steeds groter is geworden. Zo is ook het aantal deelnemers in de loop van de jaren gegroeid tot nu een groep tussen 25 en 30 deelnemers per keer. De Provincie Overijssel heeft de verhuizing mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van 1000 euro.

Verbonden Zowel de Baalderborg Groep als WijZ Welzijn zijn maatschappelijk betrokken organisaties die klaarstaan voor mensen met een klein sociaal netwerk en/of mensen met een beperking. Beide organisaties zijn sterk verbonden met de regio Ommen.

449026859 869953698506934 6601097385855601202 n