HARDENBERG - De gemeente Hardenberg wil de huisvesting voor arbeidsmigranten verbeteren. Er is een groot tekort aan geschikte woningen voor arbeidsmigranten die werkzaam zijn bij verschillende bedrijven in Hardenberg. De huidige huisvesting voldoet vaak niet aan de regels of past niet goed in de buurt. De gemeente maakt een plan met regels en richtlijnen, over de soorten en vormen van huisvesting.

De gemeente bepaalt wat voor type woningen er nodig zijn en waar die geplaatst worden. De huisvesting moet voldoen aan minimale kwaliteitsnormen. Het precieze aantal arbeidsmigranten in Hardenberg is onbekend. De gemeente wil ook contacten leggen met buren van woningen voor arbeidsmigranten. De nieuwe woonvisie moet voldoen aan de 'wet versterken regie volkshuisvesting'.

Er is aandacht voor integratie van arbeidsmigranten in de samenleving. Doel van het plan is om goede, veilige en passende huisvesting voor arbeidsmigranten te realiseren. Na de zomer is er een Informatiebijeenkomst met de gemeenteraad. Het definitieve plan wordt onderdeel van de nieuwe woonvisie van de gemeente. Foto: Vechtdal/Media

p1080901