“Muzikale Wereldreis”  in de Willem Hendrik Zwart Hal

LEMELERVELD - Zaterdag 6 juli om 20.00 uur komt de zeer talentvolle, jonge organist Maarten Wilmink spelen in de Willem Hendrik Zwart Hal.

Composities Van Bach, César Franck en Listz, Maarten Wilmink beheerst ze allemaal. Deze 23-jarige organist wist zijn conservatoriumopleiding af te sluiten met een 10. Maarten Wilmink (2001) is actief als internationaal concertorganist en kerkmusicus. Zijn concertagenda bracht hem naar verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië en Litouwen.

Naast zijn soloconcerten, treedt hij ook op met orkest en begeleidt hij regelmatig koren en ensembles. Daarnaast speelt hij regelmatig tijdens kerk-gebonden activiteiten. Hij speelde meermaals tijdens Missen die live werden uitgezonden op NPO 2.

Een greep uit het programma voor deze avond: Choral No. 2 (César Franck), Perger Präludium C-dur (A. Bruckner), Sonata da Chiesa (H. Andriessen) en Consolation No. 4 “Quasi Adaio” en Prometheus (Franz Liszt).

Reserveren is gewenst: Tel. 0572-371838 (Huetink), Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De entreeprijs bedraagt € 14,-- incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang. Van harte welkom aan de grensweg 17 Lemelerveld.

  • Bron: Persbericht WHZ hal