OMMEN - Een kleurrijke stoet historische fietsen trok zaterdag 22 juni door de omgeving van Ommen, bereden door fietsers in nostalgische kleding.

Oude Fiets

Dit opvallende gezelschap nam deel aan een historische fietstocht georganiseerd door het Historisch Rijwielenmuseum in Ommen. De deelnemers kwamen van heinde en verre, sommigen lid van de landelijke vereniging “Oude Fiets”. Ze knappen oude fietsen op, bestuderen historische documenten, en maken regelmatig gezamenlijke ritten, zoals deze tocht in Ommen.

Ideale Weersomstandigheden

De deelnemers legden een route van 25 kilometer af door de omgeving van Ommen. Ze passeerden de buurtschappen Arriën, Stegeren en Junne, en hielden een pauze op Landgoed Eerde om hun meegebrachte broodjes op te eten. Iedereen genoot van de prachtige omgeving en het ideale weer.Na de stop ging de tocht verder richting Ommen, via de Besthmenerberg en Zeesse. De rit eindigde bij het Historisch Rijwielenmuseum aan het Kerkplein, waar de tocht ook begon.

Museum

In het museum waren vrijwilligers de hele dag gekleed in historische kostuums. De sfeer van vroeger werd versterkt door middeleeuwse muziek van het duo “Ontfanck Gheselle”, die speelden op zelfgemaakte instrumenten. De deelnemers werden bij de start uitgezwaaid en aan het eind van de tocht weer muzikaal verwelkomd. Tekst en foto Harry Woertink

 

thumbnail img 3929