Vechtdalrally in Hardenberg en omstreken
 

HARDENBERG - De opwinding stijgt nu de start van de ACON - Van Der Spek Vechtdalrally nadert. Het belooft een dag vol spanning en sensatie te worden voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Dit jaar is de rally wederom onderdeel van het Open Nederlands Rally Kampioenschap en biedt het een vernieuwd programma dat garant staat voor spectaculaire momenten.

Volle deelnemerslijst

De inschrijvingen van de Vechtdalrally gingen als een trein en waren enkele weken vóór het evenement al volgeboekt. Een indrukwekkend aantal deelnemers, waar we extra blij mee zijn gezien het dubbele rallyweekend met de rally van Ieper die ook dit weekend plaats zal vinden. De grote namen uit het kampioenschap als Yannick Vrielink/Harm van Koppen en Kevin van Deijne/Hein Verschuuren prijken op de lijst en zullen hun opwachting maken. Van Deijne en Verschuuren, rijdend in een Hyundai i20, zijn nog op zoek naar hun eerste overwinning in het ONRK en zullen extra gebrand zijn om de snelste tijden neer te zetten. Vrielink en van Koppen (Ford Fiesta R5) daarentegen willen hun koppositie in het klassement verdedigen na hun overwinningen in de Zuiderzeerally en de ELE Rally. Maar ook namen als Ten Vregelaar/Werger, Andervang/Findhammer en Pex/De Wild moeten niet worden uitgevlakt en zullen azen op een podiumplek!

 

Route en Klassementsproeven

Nadat er vorig jaar voor het eerst op vrijdag is verkend, werd er enthousiast gereageerd door zowel deelnemers als de organisatie. Daarom vindt de verkenning ook dit jaar weer plaats op de vrijdag, zodat de zaterdag volledig in het teken staat van rijden op snelheid.

De rally bestaat dit jaar uit 10 klassementsproeven, twee lussen van 4 proeven, gevolgd door een lus met twee afsluitende proeven. De proeven spelen zich deze editie af rondom Hardenberg en Coevorden. De totale afstand van de rally bestaat uit maar liefst 127,56 kilometer tegen de klok, tegenover 123,82 kilometer verbindingsroutes. Dat betekent dus meer snelheid en minder verbinden. Oftewel: meer spektakel!

De eerste proef, Engeland, is 13,66 kilometer lang en bevat een slow zone. De tweede proef, Valsteeg is een volledig nieuwe proef en beslaat 12,96 kilometer. Vervolgens gaan de rijders naar de derde proef, Dalen, waar een rondkoers is. Deze proef is 14,16 kilometer lang. De laatste proef, Radewijk, beslaat dit jaar 10,78 kilometer en is daarmee de kortste proef deze rally. Na elke lus van vier proeven keren de deelnemers terug naar het serviceterrein voor onderhoud.

 

Vechtdal Historic Rally

De Vechtdal Historic rally start een uur na de moderne rally en biedt eveneens een spectaculair startveld, met maar liefst 31 deelnemers! Biesheuvel/Bleijenberg zullen hun koppositie in het kampioenschap gaan verdedigen in hun prachtige BMW M3 E30. Maar kansen zijn er ook voor Bas van Kamperdijk die zich, samen met zijn navigator Erwin Berkhof last minute ingeschreven heeft om voor een podiumplaats te gaan in zijn Porsche 911. Verder zien we uiteraard Thom de Jong in de Volvo 240 Turbo en ook Henk Peter Meilink, mede voorzitter van het organisatiecomité van de Vechtdalrally, maar ook rallyrijder, aan de start staan met zijn Audi Quattro A2. Benoemenswaardig is ook de Ferrari 308 GTB van Maurik van den Heuvel. Kortom, het belooft ook spectaculair te worden in de Historic Rally!

Gratis toegang voor het publiek

De Vechtdalrally is geheel vrij toegankelijk voor publiek, zowel het serviceterrein als de klassementsproeven. Dit biedt de liefhebbers een mooie kans om de actie van dichtbij mee te maken! Bezoekers kunnen de publieksinformatie met daarin het tijdschema en de klassementsproeven, bekijken via de website. Daarnaast kunnen ze worden afgehaald bij de volgende locaties vanaf donderdagavond 20 juni:

  • Tankstation Mastenbroek in Hardenberg
  • Tankstation Oostendorp in Ommen
  • Tinq Stegeren in Stegeren

Bovendien is het informatieblad zaterdagochtend 22 juni ook te verkrijgen op het serviceterrein aan de Noorwegenweg 6 bij Prima Equipment. Op sociale media worden zoveel mogelijk live updates gegeven tijdens het evenement, zodat ook thuisblijvers niets hoeven te missen!

De Vechtdalrally 2024 belooft wederom een dag vol adrenaline, snelheid en sportieve rivaliteit te worden. 

  • Bron: Persbericht Vechtdal Rally