De 25ste Worteltuin in Nederland gaat open in Dorst!

Op vrijdag 21 juni opent Stichting Wortel haar 25ste Worteltuin. Het gaat om de tuin van Daniël Bottinga en Laura de Bruijn in Dorst, een klein dorpje tussen Breda en Oosterhout. De worteltuin is onderdeel van gezinshuis “nu ben ik hier” waar kinderen opgroeien die niet meer thuis wonen. Samen vormen ze een gezin met de hond Beppie, twee katten, kipjes en eenden. Als gezinshuisouders weten Laura en Daniël hoe belangrijk de wortels van de kinderen zijn en daarom stellen ze hun tuin graag open voor ouders die tijd met hun kinderen willen doorbrengen.

Kinderen, waarvan het contact met één of beide ouders moeizaam is, kunnen in de rust van deze Worteltuin hun ouders ontmoeten en de familiebanden aanhalen en versterken.

Stichting Wortel heeft zich tot doel gesteld om een net-werk van Worteltuinen in Nederland te realiseren. Ze-ven jaar geleden opgericht om alternatief te bieden voor de bezoekregeling in een overdekte speeltuin, een fastfoodrestaurant of een kantoortje maar vooral als oproep voor meer aandacht voor echt contact tussen kinderen en ouders die niet bij elkaar kunnen wonen. Wie had toen kunnen bedenken dat nu de 25ste tuin zou worden geopend.

Worteltuinen zijn gastvrije ontmoetingsplekken in particuliere tuinen waar kinderen, die om wat voor reden dan ook niet meer bij één of beide ouders wonen, de banden met hun vader en/of moeder en andere familieleden kunnen aanhalen en verster-ken. De Worteltuinen zijn zo ingericht dat ze op een optimale manier bijdragen aan het contact tussen ouder en kind. Het zijn plekken vol natuur. Natuur die rust en ont-spanning geeft en uitdaagt om te bewegen.

Het mooie is dat de tuineigenaren hun tuin gratis ter beschikking stellen voor het goede doel. De Stichting Wortel ondersteunt hen bij het faciliteren van kwalitatieve ontmoetingen.

Welkom!

Wil je ook gebruik maken een Worteltuin? Ook in Dalfsen is er één. Kijk voor ver-dere informatie op de website en maak een afspraak met de beheerder.

Meer info: https://stichtingwortel.nl/worteltuinen/

  • Bron: Persbericht Jetty van Münster